Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Culturii: „Este absolut necesară o resetare completă a Eurovision. Votul politic nu are legătură cu muzica”

5
17 May 2022 11:23:45
Autor: Andreea Ghiorghe
Foto: Facebook/ Lucian Romascanu
Foto: Facebook/ Lucian Romascanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis că este „absolut necesară” o resetare completă a Eurovision, astfel încât publicul să fie pus pe primul loc, iar voturile oamenilor să conteze cu adevărat.

Ministrul Culturii a precizat că împărţirea politică a voturilor „ nu are nicio legătură cu menirea pe care acest concurs ar trebui să o aibă”. 
 
„Chiar dacă Ministerul Culturii nu are niciun fel de implicare în scandalul Eurovision, ca orice român, cetăţean al unei ţări care merită respectul celorlalte state ale Uniunii Europene, mă simt extrem de mâhnit şi dator în acelaşi timp să spun câteva lucruri:
 
Mai mult ca oricând, cred că este absolut necesară o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, unele care sa pună publicul pe primul loc, iar votul oamenilor să conteze cu adevărat! Împărţirea politică a voturilor - pe care o vedem de ani de zile - nu are nicio legătură cu menirea pe care acest concurs ar trebui să o aibă. Deja se politizează mult prea mult un fenomen care a debutat ca fiind unul cultural, cu scopul de a uni si de a consolida relaţiile dintre ţările Europei şi nu de a le dezbina”, a scris ministrul Romaşcanu, marţi, pe Facebook. 
 

„Într-un Eurovision reformat poate Romania şi Moldova ar trebui sa propună o singură piesă”

 
Lucian Romaşcanu a mai precizat că „excesul de zel al unor decidenţi a făcut, de fapt, rău Ucrainei care trebuia să câştige, sau să piardă, exclusiv prin merite artistice”.
 
„Votul politic, pe simpatii sau vecinătăţi, nu are legătură cu muzica. Asta nu implică România sau Moldova din evidentul motiv că suntem acelaşi popor, aceeaşi cultură. Într-un Eurovision reformat poate Romania şi Moldova ar trebui sa propună o singură piesă în competiţie. În concluzie, aşteptăm rezultatele unei anchete şi tot ce îmi doresc este că TVR să nu fie implicată...”, a completat ministrul. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

wakki m
17.05.2022, 11:43:07

ce știe romașcanu ca să își dea cu părerea ? acest romașcanu, un politruc pus de partid, se pricepe la reviste porno, nu la cultură

+12 (14 voturi)
Platitor de taxe
17.05.2022, 11:40:03

Eurovision este locul de refulare al celor cu probleme: identitare(femeia cu barba, lgbt, fata ce face ca gaina, etc), nationale(Ucraina in cazul de fata). Valorile NU COBOARA pe o scena subiectiva, cu alunecare spre mocirla.

-1 (1 vot)
muresan anna
17.05.2022, 12:05:53

Pai voi ati politizat tot ce era de stat. Acum de ce va deranjeaza practica voastra?

+1 (1 vot)
Denzel
17.05.2022, 12:34:51

Personajul asta gretos sa vorbeasca cand angajarile la stat vor fi facute pe competente si nu pe simpatii politice.

+1 (1 vot)
Denzel
17.05.2022, 12:31:13

Pe acest ministru ce in recomanda la Ministerul Culturii ? Pe Vasile Dincu ce il recomanda la Ministerul apararii nationale ? etc. Sa le propuna acest pseudo-ministru celor de la Eurovision schimbarea regulilor.

+1 (1 vot)
Modifică Setările