Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Dezvoltării: Ipoteza că orice nobil, ca să nu spun baron local, pune un funcţionar public să facă o ilegalitate şi doar funcţionarul răspunde este falsă

3
25 Jun 2019 19:45:08
Autor: News.ro
Daniel Suciu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Suciu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, marţi, într-un briefing la Palatul Victoria, că ipoteza că, potrivit Codului administrativ, „orice nobil, ca să nu spun baron local”, pune un funcţionar public să facă o ilegalitate şi doar funcţionarul răspunde este falsă.

„Aleşii locali vor răspunde exclusiv pentru aprecierea necesităţii şi oportunitatea actelor administrative. Acest lucru nu înseamnă că nu răspund pentru ilegalitate. Pot înţelege poziţia sindicatelor din administraţie. Pot înţelege, dar doar până la un anumit punct ipoteza conform căreia orice nobil, ca să nu spun baron local, pune un funcţionar public să facă o ilegalitate şi doar funcţionarul public răspunde. Acest lucru este fals. Şi o spun cu toată responsabilitatea funcţiei mele. Niciodată niciun ales local nu trebuie să oblige, să sugereze sau să ceară unui funcţionar public să încalce legea“, a declarat ministrul Dezvoltării.  
 
„Funcţionarul public este protejat de o lege specială vizavi de refuzul de a comite un act pe care îl consideră ilegal. În schimb, ştim cu toţii, la nivelul tuturor ministerelor că există şi funcţionari care refuză să semneze un act administrativ, deşi ştiu că acest lucru este perfect legal. Totuşi, dacă ne dorim ca fiecare să aibă responsabilitatea funcţiei sale, şi acest lucru trebuie să se întâmple şi în administraţia publică locală. Niciun funcţionar nu este încurajat să încalce legea şi orice funcţionar public trebuie să spună atunci când un şef îi cere încălcarea legii, să îl refuze”, a completat Daniel Suciu.
 
De asemenea, mandatele aleşilor locali vor fi validate de instanţa de judecată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mihai Popescu
25.06.2019, 20:50:59

Ce nobili, ce baroni locali ? Mai bine le spuneti direct pe nume, mafioti sau borfasi locali.

+2 (2 voturi)
Ionut Luca
25.06.2019, 20:58:32

Aham, deci in curand vom auzi de Contele Radulescu si Lordul Nicolicea? Asa..... ca sa nu le mai spunem "baroni" :))) Dragut.

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
26.06.2019, 01:48:09

...am trait s-o auzim si p-asta.....auzi colo...."nobilimea" comunista.... ...de unde atata "noblete" la o banda de borfasi marlani.... si analfabeti pe deasupra care furau odinioara de la CAP...