Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei anunţă un nou pas important al Nuclearelectrica: Sunt optimist că în viitor vom fi o ţară independentă energetic

0
27 Nov 2021 11:26:25
Autor: Maria Dinu
Virgil Popescu FOTO Facebook
Virgil Popescu FOTO Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că Nuclearelectrica a avansat Proiectul Unităţilor CANDU 3&4. Ministrul a afirmat că parteneriatul cu SUA şi Canada va permite ţării noastre să atingă obiectivele asumate.

„Un nou pas important! Nuclearelectrica a anunţat avansarea Proiectului Unităţilor CANDU 3&4! În cadrul actualei Etape Pregătitoare, Energonuclear S.A., compania de proiect, a semnat primul contract cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin şi Autoritatea de Proiectare a Unităţilor 3&4 şi OEM Candu (Producatorul Original al Tehnologiei Candu)”, ascris ministrul Energiei pe Facebook. 
 
Liberalul a mai transmis: „Mă bucur şi salut semnarea primului contract care avansează dezvoltarea Proiectului Unităţilor CANDU 3&4 de la Cernavodă. Parteneriatul cu SUA şi Canada va permite ţării noastre să atingă obiectivele de decarbonare pe care şi le asumă. Acesta este un pas important şi sunt foarte optimist că în viitor vom fi o ţară independentă energetic”. 
 
Potrivit ministrului, „în cadrul contractului, CANDU Energy va oferi servicii de inginerie pentru elaborarea şi actualizarea unor documentaţii necesare demarării Proiectului Unităţilor CANDU 3&4 (printre care actualizarea documentelor de bază de licenţiere, actualizarea ghidurilor de securitate nucleară, actualizarea listei modificărilor de proiect cu funcţii de securitate nucleară)”. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările