Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei, despre confiscarea protestului minerilor de către Şoşoacă şi liderii AUR: „Nu s-au dus acolo să rezolve probleme”

11
23 Feb 2021 08:32:34
Autor: George-Andrei Cristescu
Ministrul Energiei Virgil Popescu FOTO News.ro
Ministrul Energiei Virgil Popescu FOTO News.ro

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, la Digi24, că încercarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a liderilor AUR de a se asocia cu protestele minerilor din Valea Jiului a fost pentru a “câştiga capital politic”.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii plăţii salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă - este o zonă monoindustrială - să câştige un capital politic. Nu este normal. Toţi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului.
 
Fondul de tranziţie justă pus la dispoziţie de UE trebuie folosit în acest scop.
 
Nu cred că este o soluţie ceea ce s-a întâmplat. Soluţia cu plata salariilor era oricum rezolvată prin această ordonanţă pe care am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui proteste. Suntem persoane responsabile, un guvern responsabil.
 
 
Un an de zile nu au fost întârzieri la plata salariilor. Nu putem vorbi de întârzieri repetate la plata salariilor. Asta a fost prima lună în care s-a întârziat mai mult de trei zile plata salariilor.
 
Nu cred că faptul că au venit politicienii şi s-au suit pe acest val la un nivel de protest mai mare decât în mod uzual a făcut ca această criză să se finalizeze. Oricum eram hotărâţi să finalizăm acest lucru şi să rezolvăm problema. Trebuie să restructurăm compania, nu putem merge aşa”, a spus Virgil Popescu, potrivit Digi 24.
 
Copreşedintele partidului AUR, Claudiu Târziu, a mers la Lupeni împreună cu doi colegi, Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara, şi Robert Alecu. „Am simţit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mână de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinaţie. Ne-au întâmpinat mai mulţi ortaci. Unul dintre ei, Ştefan Ban, căruia i s-a făcut rău şi a ieşit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor şi, mai ales, pentru ca aceşti români să aibă un viitor”, a transmis Claudiu Târziu.
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.
 
"S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii", a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Azzumbo Jo
23.02.2021, 10:13:03

Singurele probleme pe care le-ar putea eventual rezolva Sosoaca ar fi problemele hormonale ale unui cioban cu tulburari grave de vedere, uitat vreo 6-7 luni intr-o stana abandonata prin Muntii Rodnei.

+4 (4 voturi)
Banan Crudu
23.02.2021, 10:33:05

Da, dar cu condiția ca ciobanul sa nu se fi "degustat" la oi. S-ar putea sa le prefere față de "duamna" senator . Sunt mai blande și nu mușcă.

-3 (5 voturi)
imsi imsi
23.02.2021, 10:43:14

Banan Crudu Pai se vede ca tu te ai dedulcit cu ceva oite destii asa bine ! Berbecele n a avut nimic de zis sau si a varsat matele cind te a vazut?

-5 (5 voturi)
Banan Crudu
23.02.2021, 10:36:05

"Am simțit ca-i rost de scandal și nu am putut lipsi. Oricum ,nu suntem înstare de altceva". Deci, care este, dacă "patruhoții" din Haur au descălecat la ușa minei, cu ce i-au ajutat pe drojdierii ăia ? Daca nu debloca ministerul banii, primeau salarii de la sosoaka et co ? De la mami lor din bătătură ?!

-3 (5 voturi)
imsi imsi
23.02.2021, 10:38:07

Pai daca era o ordonanta de urgenta de 2 saptamani de ce nu le au spus minerilor de asta ? S au poate au spus pe instagram da aia n au internet de abataj fiindca combinele miniiere sunt de alea sovietice care n au fost upgradate la 4G sau 5G. Adevarul ii ca nu era nici oo ordonanta de urgenta si ca pe Virgilache asta il doare n cot de enegiie, minneri salarii pe care el le crede inventate de comuniisti la fel cum putin le ppasa in guvern de ce sentampla in tara, ei sa si vada afacerile mufate la buget si totui gata ! restul ii stupid people care voteaza aiurea. Dupa cum au aflat si ei dupa ultima vizita la Brussel a lui Catzu (cred ca ati observat ca a venit cam obosit de acolo cu par si mai putin si mai cleios) carbunele ca forma de energie trebuie ingropat in straturile geologice in urmatorii 15 ani iar singurele fonduri UE in domeniu is alea pt inchidere, daramare, depopulare fiindca Greta nu sufera mirosul de carbune ci doar cel de baliga de ren din care face ea turtite cand nu tine discursuri scrise de alt autist la ONU. Sigur si mai sunt alea pt reconversie responsabila adica pt investitorii strategici care vor turna dopuri de ciment de 10m pe puturile de extractie si aeraj ale minelor asa ca o eventuala redeschidere sa echivaleze cu o noua deschidere. Sem mai dau bani pt 2 closete publice cu plata care se auto spala pe interior plus pt creerea de parcuri tematice despre ce afaceri se pot incropi pe haldele de steril sau in termocentralele dezafectate. Bun lasand la o parte gluma daca as fi in locul PSD ului l as interpela pe dl ministru in privinta actiunii de reconversie a energiei pe carbune in ce stadiu ii si ce masuri are in vedere in asa fel incit zonele miniere carbonifere sa nu se transforme in deserturi economice iar locuitorii in someri perpetui.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările