Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul de Externe al Ucrainei, live la Forumul de Securitate de la Bucureşti: „Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa”

3
7 Jul 2022 11:21:30
Autor: News.ro
Dmitro Kuleba, live la Forumul de Securitate. FOTO: Captură
Dmitro Kuleba, live la Forumul de Securitate. FOTO: Captură

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avut un mesaj live la Forumul de Securitate de la Bucureşti, care are loc la Palatul Parlamentului. Oficialul ucrainean le-a transmis autorităţilor române să nu se înşele faţă de intenţiile reale ale Rusiei, precizând că Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba a declarat în cadrul mesajului că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este un „fenomen care vine ca o provocare asupra securităţii internaţionale”. 

„Trebuie să dăm dovadă de rezilienţă şi putere, în comun, pentru a ne asigura că schimbările care intervin ne vor duce către mai bine, nu către mai rău. Ceea ce este clar că acestea vor fi consecinţe de lungă durată pentru întreaga regiune şi pentru întreaga lume. Facem faţă unei provocări fără precedent când un membru permanent al Consiliului pentru Securitate al NATO a lansat o agresiune asupra unui alt stat”, a spus Kuleba. 

El a menţionat că războiul acesta este unul „fără precedent în acest secol, şi nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei”.  „Putin este gata să redeseneze graniţele, să dstrugă Europa”, a afirmat Kuleba. 
 
Ministrul de Externe ucrainean a mai arătat că „Rusia era considerată o forţă progresivă, competitivă pe arena mondială, dar a apelat la forţă pentru a distruge stabilitatea celorlalte naţiuni”. 

„Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii luni şi Uniunii Europene, lipsa de dreptate şi de justiţie şi sărăcia”. 

„Este motivat de ură pentru bunăstarea europenilor, scopul lui Putin e de a bate la uşa fiecărei locuinţe europene, prezentând o criză, economică, inflaţie sau orice altă formă de instabilitate”. 

„O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună. Ucraina, Republica Moldova, Georgia, şi statele baltice sunt ţintele primare ale Rusiei, însă şi alte naţiuni europene sunt sub atacul rusesc, prin alte mijloace”, a afirmat Kuleba.

Vezi şi: Ciolacu, la Forumul de Securitate de la Bucureşti: Vom parcurge cu celeritate tot ce ţine de aderarea la NATO a Suediei şi Finlandei, în sesiune extraordinară

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

jula ion
7.07.2022, 11:53:57

Putalaul asta nu a inteles ca n-aduci cainii razboiului la vizuina ursului.Multi au scos ursul din vizuina dar n-au stiut apoi cum sa-l bage la loc.

0 (2 voturi)
hihihi mare e gradina
7.07.2022, 12:53:37

de cand un sobolan de sub bunkerele kremlineze se numeste urs? Urs nu a fost nici URSS, cu oameni o unghie mai inteligenti, dar suficient de prosti sa se reduca masiv ca imperius si sa isi piarda toate coloniile care produceau intr-adevar ceva, vanzand blana ursului din padure in Afganistan...Un sobolan ramane sobolan, nu e nici macar urs de plus.

Aurel Paun
7.07.2022, 12:28:39

Este revoltator cum toata planeta sta cu bratele incrucisate si priveste cum o clica de criminali rusi, in frunte cu un dement KGB-ist, distrug Ucraina. Acesti criminali santajeaza lumea intreaga cu armamentul lor nuclear si Ucraina ete lasata sa fie distrusa. Ce face ONU, ce face NATO, dece nu intervin militar impotriva Rusiei? Daca un stat, membru NATO (ex. Lituania, Letonia, etc) este atacat de Rusia care ameninta cu arma nucleara, NATO este obligat sa-l protejeze, cum? Se stie ca si pentru atacul nuclear exista contramasuri, atunci NATO dece evita sa forteze Rusia sa inceteze razboiul. Prin pozitia ONU si NATO fata de razboiul din Ucraina s-a creat un precedent periculos, astfel ca state despotice, precum China si Corea de Nord pot ataca si distruge state mai mici la care aspira. Ca Rusia pot proceda si China cu Taivanul, precum si Corea de Nord cu Corea de Sud, primele avand armament nuclear iar Taivanul si Corea de Sud nefiind in NATO.

0 (2 voturi)
Modifică Setările