Ministrul Justiţiei, despre relaţia cu premierul Mihai Tudose: Foarte bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose este "foarte bună", precizând că nu are "elemente" să creadă altceva.

Întrebat de jurnalişti, joi, la CSM, care este relaţia sa cu premierul Mihai Tudose, ministrul Justiţiei a răspuns: "Nu am niciun element pentru a considera natura relaţiei dintre mine şi premierul altcumva decât foarte bună".

El a refuzat, însă, să răspundă întrebărilor jurnaliştilor privind decizia sa în cazul procurorului general al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În schimb,  ministrul Justiţiei a vorbit despre întâlnirea pe care o va avea marţi, 16 ianuarie, cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, precizând că, cel mai probabil în 22 ianuarie, urmează să fie trimis CEDO memorandumul privind condiţiile din închisori.

"Marţi am o întrevedere cu preşedintele CEDO, pentru că în 25 ianuarie este termenul limită la care trebuie să prezentăm foaia de parcurs privind condiţiile din închisori. O avem de multă vreme redactată, in fiecare zi adăugam caeva. O voi prezenta în Guvern, iar apoi, pe 22 ianuarie, cel mai probabil, trimitem memorandumul la CEDO", a explicat Tudorel Toader. Condiţiile de detenţie din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis, în aprilie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că, exceptând-o pe Carmen Dan, nu este niciun membru al guvernului cu care să nu poată lucra şi a precizat că nu face parte din nicio tabără din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite