Ministrul Mediului: Suntem în discuţii cu  Parchetul General, cu Ministerul Justiţiei ca să înăsprim legile şi toţi cei care greşesc să plătească cu vârf şi îndesat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Ministrul Mediului, Costel Alexe, reafirmă că doreşte înăsprirea pedepselor pentru exploatarea şi transportul ilegal de masă lemnoasă şi că poartă discuţii cu reprezentanţii Parchetului General şi ai Ministerului Justiţiei în acest sens. Ministrul spune că Gărzile Forestiere au continuat controalele şi în perioada de pandemie şi anunţă că săptămâna viitoare vor începe testele pentru programul SUMAL.

„Am depus în luna februarie şi este pe circuitul legislativ, o iniţiativă legislativă prin care orice transport ilegal sau tăiere ilegală nu mai este considerată contravenţie în România, vreau să fie infracţiune şi toţi care taie sau transportă ilegal să-i vedem cu toţii cu cătuşe pe mâini şi să plătească”, a afirmat Costel Alexe, vineri seară, la Antena 3.

Alexe a spus că doreşte înăsprirea legilor pentru "crimele împotriva pădurilor României” şi că poartă discuţii cu profesioniştii din domeniul justiţiei în acest sens. 

"Suntem în discuţii cu cei de la Parchetul General, cu cei de la Ministerul Justiţiei, astfel încât să înăsprim legile din România şi toţi cei care greşesc să plătească cu vârf şi îndesat pentru fiecare crimă pe care o fac cu pădurile României”, a mai spus Alexe. 

Ministrul Mediului a precizat că a dat totodată un ordin de ministru conform căruia se suspendă atestatul de exploatare sau de transport tuturor celor care taie sau transport ilegal masă lemnoasă. 

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va fi dat în teste SUMAL şi că programul va fi operaţionalizat până la finalul lunii iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite