Ministrul Meleşcanu a inaugurat un consulat general al României. Unde se află noua reprezentanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat, duminică, la inaugurarea celei mai noi reprezentanţe oficiale a României în Italia, Consulatul General al României la Bari.

Potrivit unui comunicat al MAE, la eveniment, din partea autorităţilor italiene, au participat primarul şi viceprimarul oraşului Bari, alături de viceprefectul provinciei Bari şi reprezentantul preşedintelui regiunii Puglia. Totodată, ambasadorul României la Roma a transmis în intervenţia sa şi un mesaj din partea ministrului italian al afacerilor externe, Angelino Alfano.

În intervenţia sa, ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat faptul că deschiderea acestui oficiu consular vine în întâmpinarea unor aşteptări legitime ale comunităţii româneşti din Italia şi se înscrie în zona preocupărilor Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a prezenţei consulare a statului român în zone cu o pondere semnificativă a diasporei româneşti.

„Extinderea reţelei consulare constituie o linie principală de acţiune a Ministerului Afacerilor Externe impusă de dimensiunile considerabile ale comunităţilor de cetăţeni români stabiliţi în străinătate şi, în mod subsecvent, de multiplicarea şi diversificarea fără precedent a solicitărilor de servicii, asistenţă şi protecţie consulară, care generează o presiune semnificativă asupra misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României“, a arătat Teodor Meleşcanu.

Inaugurarea oficială a Consulatului General al României la Bari reprezintă debutul primei etape a extinderii reţelei consulare, proces care include operaţionalizarea cel mai scurt timp, în cursul anului 2018, a Consulatelor Generale ale României la Manchester, Stuttgart, Miami şi Salzburg, după finalizarea tuturor procedurilor logistice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite