Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Muncii anunţă că se va stabili prin lege „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile

3
15 May 2021 16:33:24
Autor: News.ro
Ministrul Muncii, Raluca Turcan FOTO Inquam Photos / George Calin
Ministrul Muncii, Raluca Turcan FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că intenţionează promovarea unei legi care să prevadă „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile, măsura urmând a fi luată în contextul în care autorităţile au constatat că aceste categorii sociale sunt printre cele mai vulnerabile.

„Vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adresează cu precădere copiilor şi familiilor vulnerabile. Şi pentru că tot campania naţională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistenţă socială nu sunt suficiente şi nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural şi să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată”, transmite Raluca Turcan pe Facebook sâmbătă, de Ziua Internaţională a Familiei
 
Măsura va fi luată în condiţiile în care una dintre concluziile campaniei naţionale destinate beneficiarilor de ajutor social arată că familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România. 
 
„Ne-am propus să regândim asistenţa socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistenţă medicală, consiliere educaţională, până la consiliere pentru integrare pe piaţa muncii pentru adulţii apţi de muncă din aceste familii”, mai scrie ministrul Muncii în postarea de pe reţeaua de socializare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stan Toma
15.05.2021, 17:33:33

WOW, ne pregătim de alegeri si avem nevoie de prostime ?

-3 (7 voturi)
dumitru bogdan
15.05.2021, 18:01:21

Prin lege s-au hotărât multe în tara asta. Și au rămas lucruri pe hârtie.

-6 (10 voturi)
Mihai Popescu
15.05.2021, 18:26:10

Hai bre ca nu suteti buni de nimic. Ati inghetat slariile si pensiile normale, nu ati taiat pensiile speciale nemuncite extrem de mari si acum ne vindeti alte gogosi cu copii si familiile vulnerabile. Sunteti si prosti si mafioti.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările