Ministrul Sănătăţii, despre rata de vaccinare din Cluj-Napoca: peste 40% din populaţie vaccinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăila FOTO Ioana Mihăilă / Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăila FOTO Ioana Mihăilă / Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, vineri, că municipiul Cluj-Napoca a depăşit nivelul de 40% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19, scrie Agerpres.

"Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (...) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare'', a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, conform Agerpres. 

Ioana Mihăilă a avut o întâlnire şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primarul Emil Boc a spus că reşedinţa de judeţ a scăzut rata de infectare. 


"Am coborât la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (...) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate", a menţionat Emil Boc, conform sursei citate. 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca. 

Ioana Mihăilă a avut întâlniri şi cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.


Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF "Iuliu Haţieganu". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite