Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Finanţelor nu lasă dinozaurii politici să iasă la pensie. Ce sinecuri au primit foşti grei din PNL, ALDE sau UNPR

6
21 Jun 2021 14:20:05
Autor: Radu Eremia
Radu Stroe, Ion Ariton şi Ovidiu Silaghi (foto Inquam Photos & wikipedia.org)
Radu Stroe, Ion Ariton şi Ovidiu Silaghi (foto Inquam Photos & wikipedia.org)

Ministerul Finanţelor, condus de Alexandru Nazare, le-a prelungit mandatele de membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ((FNGC-IMM) mai multor veterani din politica românească, cu toate că nu au legături vizibile cu PNL, ci au trecut în ultimii ani dintr-un partid în altul.

FNGC-IMM, instituţie care se ocupă de gestionarea programelor de subvenţionare ale întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru fermieri, dar şi de garanţiile pentru programul „Prima casă”, va avea în continuare în Consiliul de Administraţie foşti politicieni ca Radu Stroe, Ovidiu Silaghi şi Ion Ariton, care vor primi o leafă lunară brută de 12.000 de lei. La începutul lunii iunie, Ministerul Finanţelor, acţionarul majoritar al instituţiei, a hotărât ca Radu Stroe să mai primească un mandat provizoriu de patru luni (cu posibilitate de prelungire încă două luni, dacă sunt motive temeinice). Stroe, fost ministru al Internelor în Guverul Ponta şi traseist politic (PNL, ALDE, UNPR, PSD), lucrează şi la Curtea de Conturi, acolo unde e consilier al şefului instituţiei.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Guvernul Boc, este un alt politician care şi-a găsit locul la FNGC-IMM, după ce nu a mai prins Parlamentul. Lui Ariton, fost membru al PDL, ALDE şi PMP, a primit o prelungire de mandat de două luni, până pe 9 august. Un caz similar este şi Ovidiu Silaghi, fost ministru liberal al Transporturilor în Guvernul Ponta, trecut prin PNL şi ALDE, care are mandat prelungit tot până pe 9 august.

Printre veteranii din politică ajunşi la Fondul de Garantare a IMM-urilor este şi Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor şi apropiată a lui şefului de la Finanţe. Alexandru Nazare a fost sprijinit şi lansat în politica mare de Boagiu. Fosta şefă a PNL Sector 2 are mandat de membru în Consiliul de Administraţie până pe 17 iulie, dar acesta poate fi prelungit cu încă două luni.

Consilierul lui Dăncilă, instalat şef

Dan Matei, fost consilier de stat pe probleme economice al fostului premier Viorica Dăncilă, a fost numit preşedinte al CA al FNGC-IMM, funcţie pe care o va deţine până pe 9 octombrie, cu posibilitate de prelungire încă două luni. Matei lucrează în prezent şi în Ministerul Finanţelor. De asemenea, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă va ocupa un loc şi în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, funcţie pentru care va fi recompensat cu o indemnizaţie lunară brută de 12.600 de lei. Nu e singurul funcţionar de la Finanţe cu simpatii social-democrate promovat de Nazare, printre consilierii acestuia fiind inclusiv unul din principalii oameni ai lui Teodorovici şi Vâlcov, Mihai Diaconu, fost secretar general al ministerului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
21.06.2021, 14:27:21

Comentariu considerat abuziv.

Tuschinger Bela
21.06.2021, 14:54:55

Chiar așa….absolut revoltător! Când avem atâția lupi tineri la USR Plus, flamanzi și cu colții ascuțiți la Bruxelles….

-1 (5 voturi)
Mihai Popescu
21.06.2021, 15:57:12

Traim intr-un stat mafiot 101% ! Doar marii borfasi pot fi in functii publice extrem de bine platit. Restul, poulimea, trebuie sa muncesca pt. ei pe salariul minim. Se vede unde a ajuns tara asta. Rusinea Europei.

-4 (6 voturi)
dumitru lazar
21.06.2021, 17:29:41

Si dupa ei , copii , nepotii , curvele , sprijinitorii interlopi , pina cind echilibrul intre cei ce produc si cei care jecmanesc ( politruci , sistem ,interlopi , tigani ) se defecteaza si atuci sa vezi stat de drept .

-4 (4 voturi)
bovis al IIIlea
21.06.2021, 17:43:39

Raducule ia multamuie.

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările