Politică

articolul anterior articolul urmator

Mircea Geoană a confirmat că mandatul său la NATO se prelungeşte cu un an

2
16 Oct 2021 15:43:16
Autor: George-Andrei Cristescu
Mircea Geoana Foto Facebook
Mircea Geoana Foto Facebook

Mircea Geoană a confirmat azi pe contul său de Facebook că mandatul său de secretar general adjunct al NATO va fi prelungit cu un an, până în 16 octombrie 2023.

„Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcţia de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoarea, dar şi o provocare, să fiu primul lider din Centrul şi Estul Europei care ocupă o astfel de funcţie. Au fost doi ani intenşi, plini de provocări, dar şi de mari satisfacţii. Am învăţat şi progresat enorm, ca om şi ca lider. 

Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea şi implementarea noului Concept Strategic şi a agendei NATO 2030. 

Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianţei noastre la un mediu de securitate profund modificat şi să continuăm să protejăm în faţă oricărei amentinţări securitatea şi prosperitatea celor 30 de naţiuni aliate şi a celor 1 miliard de cetăţeni, de a căror încredere depinde în mod esenţial succesul nostru comun.”, a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.
 
În cadrul NATO, au început discuţiile formale privind alegerea unui succesor pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în funcţie din 2014 şi al cărui contract a fost prelungit până în septembrie 2022.

În contextul unor speculaţii că ar putea fi aleasă o personalitate din Europa de Est, Politico a relatat despre trei posibile favorite: fosta preşedintă a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, fosta preşedintă a Lituaniei Dalia Grybauskaitė şi actuala preşedintă a Estoniei, Kersti Kaljulaid.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Arieste
16.10.2021, 15:52:17

mda...care o fi tinta de data asta. Nu l-a felicitat nimeni pe Geoana pentru retragerea din Afganistan. E totusi un mare merit. Americanii s-au batut 100 de ani ca sa aiba un renume si Geoana a reusit sa-i faca de tot kakatul planetei in mai putin de-o luna. Nu mai pun cei 13 militari aruncati in aer de un kamikaze la retragere...asta e un bonus. Afganii s-au trezit peste noapte cu 80miliarde in echipament militar, cind romania de abia reusea sa atraga 2 miliarde, si alea cu scandal. Iar, nimeni nu l-a felicitat pe Geoana. trebuie sa fie trist....macar o doza de cocaina de la talibani ca un omagiu....nimic. vezi bai Geoana ba...nu te apreciaza lumea. ce tinte ai pentru viitor?

+5 (5 voturi)
Groza Carmen
16.10.2021, 22:20:29

Una din știrile bune ale zilei - rusnacii vor rămâne pericol național pentru România și în continuare, nu te mai îngâmfa atât în pene pe cont străin, Pablo...

-11 (11 voturi)
Modifică Setările