"Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu l-a facut, ieri, "prostanac" pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia

Ion Iliescu l-a facut, ieri, "prostanac" pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia parlamentara a PSD, Ion Iliescu a spus ca "Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare". Ion Iliescu a apreciat ca aceste afirmatii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui numar important de voturi in Transilvania, ceea ce, in final, a insemnat pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase. Afirmatiile dure ale lui Iliescu la adresa lui Geoana par sa fi fost provocate de cererea pe care fostul ministru de Externe o facuse, cu cateva ore inainte, la sedinta Delegatiei Permanente. Geoana a solicitat ca Ion Iliescu si Adrian Nastase sa declare public pentru ce posturi intentioneaza sa candideze la viitorul congres. Geoana a facut trimitere la un articol pe care el insusi l-a scris pe aceasta tema si a mentionat ca filialele judetene doresc aceste clarificari. Aceeasi idee a fost reluata de Ioan Rus, Serban Mihailescu si Octav Cozmanca. Cu toate acestea, Ion Iliescu a evitat inca o data o declaratie transanta referitoare la intentiile sale. El a spus ca a vazut toate declaratiile colegilor sai din ultima perioada, dar ca, deocamdata, el nu vrea sa faca la fel. In orice caz, sedinta de ieri a adus o victorie pentru cei care s-au pronuntat impotriva criteriilor de vechime prea aspre impuse de viitorul statut. Atat Ion Iliescu, cat si Adrian Nastase au parut a fi de acord ca vechimea impusa membrilor de partid trebuie sa fie una mica, pentru a atrage noi membri in formatiune.
Fostul presedinte al Romaniei enervat de "istericalele" succesorului sau
Fostul presedinte al Romaniei l-a taxat drept "iresponsabil" pe Traian Basescu si a apreciat ca declaratiile sale privind socul din momentul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana sunt "cu totul nepotrivite, cu note isterice". Supararea lui Ion Iliescu pe Traian Basescu a fost evidenta, cu toate ca Iliescu a recunoscut ca, pe fond, Basescu avea dreptate, pentru ca, din momentul integrarii, urmeaza o perioada grea pentru romani. "Nu era nevoie de asemenea apeluri, istericale, ca ne asteapta o mare nenorocire. Numai cu iesiri la rampa din astea, care sa zapaceasca lumea, nu vom rezolva astfel de probleme. Nota aceasta de avertizare nu este bine venita", a spus Ion Iliescu, care a fost de parere ca "asemenea declaratii baga lumea in sperieti". Se pare ca Iliescu a fost suparat mai mult pe momentul ales de Traian Basescu pentru a avertiza populatia ca integrarea Romaniei nu inseamna numai lapte si miere, pentru ca, de mai multe ori in declaratia sa de presa, a spus ca nu era cazul acum sa se deschida asemenea teme si i-a recomandat lui Basescu ca, pe viitor, "asemenea aprecieri sa fie bine cumpanite".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite