Mircea Geoană: „Am informaţii. Echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii de votare. El a spus: «Nu!»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană afirmă că ultima decizie în privinţa numărului de secţii de votare din diaspora i-a aparţinut lui Victor Ponta. Acesta ar fi refuzat ferm orice idee de suplimentare

Invitat la Digi 24, Mircea Geoană l-a acuzat pe Victor Ponta de pierderea alegerilor din 16 noiembrie, afirmând că, deşi avea informaţii din partea echipei de consultanţă, potrivit cărora situaţia din diaspora era una dramatică, actualul preşedinte al social democraţilor ar fi refuzat suplimentarea numărului de secţii de vot.

"Am vorbit cu mulţi din Ministerul de Externe care se plângeau că sunt prinşi în foc încrucişat pe motive electorale. Cer public să se facă publică diferenţa dintre ceea ce au cerut ambasadele şi consulatele României şi ceea ce s-a aprobat la Bucureşti. Calitatea secţiilor de votare a fost modificată. Au fost mai puţine secţii acolo unde sunt români mulţi şi, invers, multe secţii de votare în locuri unde comunitatea românească era redusă numeric. Am informaţii, există toate indiciile că echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii şi el a spus: «Nu facem mai multe secţii!»“. Am şi informaţii potrivit cărora, cel care a luat ultima decizie în acest caz a fost candidatul, Victor Ponta. Despre implicarea lui Liviu Dragnea nu ştiu nimic. Oricare ar fi responsabilul, cred că a fost o soluţie catastrafolă: a declanşat emoţie şi furie civică care ne-au dus la cea mai dramatică înfrângere a unui candidat PSD din istoria alegerilor din România", a declarat Geoană. 

Mircea Geoană a declarat, totodadă că scrisoarea deschisă a lui Ion Iliescu adresată către membrii şi simpatizanţii Partidului Social Democrat este „pertinentă“ : „E un moment dificil pentru partid, pentru stânga românească. E revoltăror dacă am ajuns să dăm afară un fost şef de partid doar pentru că nu corespunde cu valorile actuale“.

„Nu voi asista la moartea stângii româneşti

„N-am văzut niciodată ceva care să semene cu Coreea de Nord mai mult decât ceea ce s-a întâmplat ieri“. Întrebat care au fost motivele excluderii din partid, Mircea Geoană  a declarat că nu i-au spus nimic, că „nu gândim la fel.“

„Pasul următor este să propunem partidului un alt lider. M-aş revedea făcând-o din nou. Am mai fost în situaţia aceasta odată – atunci când am preluat conducerea partidului în 2005, când, la fel, partidul era într-o situaţie dificilă – şi aş face-o din nou dacă aş avea susţinerea reală a membrilor din partid.

Întrebat despre o nouă formaţiune politică despre pe care şi-o doreşte Marian Vanghelie, Mircea Geoană a spus: „Nu am un proiect comun nici cu Vanghelie, nici cu altcineva. Am fost lider al acestui partid, ştiu cât de greu este. Dacă ar avea loc o nouă formulă, ar fi fără Ponta şi fără Dragnea. Ar fi nevoie de o transformare a PSD-ului, să punem bazele unui partid de stânga european, autentic, dar asta doar în ideea în care PSD-ul eşuează. Eu nu voi asista la moartea stângii româneşti.“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite