Mircea Ionescu Quintus nu vrea fuziune prin comasare cu PDL. Crin: Nu renunţăm la numele de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus a fost preşedintele PNL în anii '90 FOTO Arhiva Adevărul
Mircea Ionescu Quintus a fost preşedintele PNL în anii '90 FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu este de acord cu anunţul liderilor PNL şi PDL de a fuziona prin comasare, precizând că o condiţie esenţială este ca PNL să-şi păstreze numele. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu l-a contrazis pe seniorul liberal în ce priveşte renunţarea la numele PNL, deşi ieri spunea că nu ştie încă ce nume va purta noua construcţie politică.

„Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Dacă Doamne fereşte, nu vreau să ameninţ pe nimeni, s-ar produce aşa ceva, eu din Partidul Naţional Liberal nu demisionez după aproape 80 de ani de şedere în el, dar mă retrag din orice fel de activitate liberală“, a spus ferm preşedintele de onoare al PNL.

 La auzul cuvintelor lui Quintus, Antonescu a bătut în retragere. ”Noi n-am intrat în public cu această discuţie, dar dacă domnul Quintus a făcut-o, eu sper să o înţeleagă şi partenerii noştri, că PNL e un nume istoric, care nu poate să dispară. PNL este o instituţie de patrimoniu istoric a României”, a declarat Crin Antonescu.

 O delegaţie a PNL, condusă de Crin Antonescu, şi alta a PDL, condusă de Vasile Blaga,  s-au pus ieri la masă şi, după două ore de discuţii, au anunţat coagularea dreptei în două acte: mai întâi alianţă electorală bazată pe încredere, apoi fuziune cu acte. „În urma acestei discuţii am luat decizia de a construi un proiect comun pentru alegerile prezidenţiale şi pentru a guverna împreună. Dorim un partid mare cât mai curând, dar fuziunea necesită timp. Nu ştiu dacă se va face până la alegerile prezidenţiale“, a spus Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL.

Lui Vasile Blaga i-a revenit rolul de a anunţa că cele două partide vor avea un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Numele său încă nu este cunoscut, dar „va fi stabilit curând în baza unor cercetări“, după cum a spus Buldogul. Liberalii au dat asigurări că, în cel mai scurt timp, vor rupe alianţele cu PSD din teritoriu, pentru că, în unele judeţe, USL încă mai trăieşte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite