Politică

articolul anterior articolul urmator

Mircea Ionescu Quintus nu vrea fuziune prin comasare cu PDL. Crin: Nu renunţăm la numele de PNL

5
29 May 2014 17:51:07
Autor: Mădălina Mihalache
Mircea Ionescu Quintus a fost preşedintele PNL în anii '90 FOTO Arhiva Adevărul
Mircea Ionescu Quintus a fost preşedintele PNL în anii '90 FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu este de acord cu anunţul liderilor PNL şi PDL de a fuziona prin comasare, precizând că o condiţie esenţială este ca PNL să-şi păstreze numele. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu l-a contrazis pe seniorul liberal în ce priveşte renunţarea la numele PNL, deşi ieri spunea că nu ştie încă ce nume va purta noua construcţie politică.

„Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Dacă Doamne fereşte, nu vreau să ameninţ pe nimeni, s-ar produce aşa ceva, eu din Partidul Naţional Liberal nu demisionez după aproape 80 de ani de şedere în el, dar mă retrag din orice fel de activitate liberală“, a spus ferm preşedintele de onoare al PNL.

 La auzul cuvintelor lui Quintus, Antonescu a bătut în retragere. ”Noi n-am intrat în public cu această discuţie, dar dacă domnul Quintus a făcut-o, eu sper să o înţeleagă şi partenerii noştri, că PNL e un nume istoric, care nu poate să dispară. PNL este o instituţie de patrimoniu istoric a României”, a declarat Crin Antonescu.

 O delegaţie a PNL, condusă de Crin Antonescu, şi alta a PDL, condusă de Vasile Blaga,  s-au pus ieri la masă şi, după două ore de discuţii, au anunţat coagularea dreptei în două acte: mai întâi alianţă electorală bazată pe încredere, apoi fuziune cu acte. „În urma acestei discuţii am luat decizia de a construi un proiect comun pentru alegerile prezidenţiale şi pentru a guverna împreună. Dorim un partid mare cât mai curând, dar fuziunea necesită timp. Nu ştiu dacă se va face până la alegerile prezidenţiale“, a spus Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL.

Lui Vasile Blaga i-a revenit rolul de a anunţa că cele două partide vor avea un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Numele său încă nu este cunoscut, dar „va fi stabilit curând în baza unor cercetări“, după cum a spus Buldogul. Liberalii au dat asigurări că, în cel mai scurt timp, vor rupe alianţele cu PSD din teritoriu, pentru că, în unele judeţe, USL încă mai trăieşte.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

David Craiu
29.05.2014, 18:31:26

Nu știu dacă Mircea Ionescu Quintus are încă reprezentarea omului pe care îl are în față în persoana lui Antonescu Crin.Acesta nu face rău numai partidului ci și țării.Ștergând Partidul Național Liberal de pe eșichier ,șterge și o parte din istoria noastră ,din memoria noastră colectivă.Disprețul acestui om față de tradiția ,principiile și valorile pe care le-a transmis până acum la nivel de imagine publică partidul sunt de neimaginat.E adevărat că la umbra tradițiilor liberale s-au adăpostit tot felul de oportuniști și mafioți gen Vlasov care au tras partidul în jos. Cei 15% ai PNL-ului nu se vor duce la prezidențiale spre candidatul dreptei.Bruma de falsă dizidență pe care partidul lui Blaga ar fi putut-o acumula urmare ''persecuțiilor'' lui Băsescu va dispărea rapid odată reunite PDL cu PMP și Forța Civică.Ei știau că sunt în criză de lideri credibili și i-au testat pe cei pe care-i considerau ei dezirabili.Tot fără lider credibil al dreptei sunt.Servilismul pe care l-a arătat Blaga față de Băsescu nu va avea ca efect decât o și mai mare neîncredere a electoratului în noul monstru ''de dreapta'' Ăștia toți nu sunt nici de dreapta nici de stânga ,sunt numai mercenarii Bruxellesului.Iar Antonescu va cădea desigur în groapa pe care a săpat-o PNL-ului.Va fi primul îngropat.Ce păcat că nu s-a știut public mai devreme care au foat toate rațiunile gestului disperat al lui Tăriceanu.E singurul care a acționat ca un om care nu și-a pierdut principiile pe drum !

+1 (3 voturi)
dirz dacul
29.05.2014, 18:47:29

MSR DAVID AI MARE DREPTATE DOAR CA BRUXELLESUL NU PLATESTE MERCENARI SA FACA CARTILE IN ROMANIA CA NU ESTE PROFIT SI NICI ATRACTIVITATE INVESTITIONALA ACOLO... DE AICI PRIVESC TOTI CA LA UN CIRC NEBUN DE FANTEZIE LA MISCARILE POLITICE DIN ROMANIA... SE DISTREAZA PUTIN SI NU COMENTEAZA CA LIPSESTE VALOAREA SI INTERESUL PENTRU MIZERIA POLITICA DIN ROMANIA... PONTA A SURCLASAT TOATA CLASA POLITICA PRIN MISCARI INTELIGENTE SI TACERE LA TIMPUL CIND URLAU NEBUNII... IN REST NU SE VEDE NIMIC INTERESANT PE ACOLO... SCIMBAREA DENUMIRII UNUI PARTID ESTE O CADERE INTR-O LATRINA A IDEOLOGIEI CONSIDERATA O CRIMA PUBLICA PRIN DEZIMFORMARE A CETATEANULUI... PE AICI SE NUMESTE ANARHIE DOCTRINARA SI BOALA PSIHICA A POLITICII... NU TE MAI CREDE NIMENI IN SYSTEMUL INTERNATIONAL DUPA METAMORFOZA POLITICA...

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
29.05.2014, 20:41:56

Îmi pare rău, dar Tăriceanu s-a comportat execrabil! Puțini liberali au adus atîtea deservicii partidului, ca el. Este omul de casă a PSD...

+2 (2 voturi)
dirz dacul
29.05.2014, 18:32:18

PNL DACA VREA QSA RUPA ALIANTELE IN TERITORIU CUM DECLARA ANTONESCU A FACUT MAXIM CE A PUTUT FACE... CEI CE NU RUP ALIANTELE SUNT INTELIGENTI SI VOR VOTA INTELIGENT CU PSD, PC SI UNPR... SI VOR CISTIGA IN DETRIMENTUL PIERDERII PNL... PNL CRESTEA CIND ERA IN ALIANTA CU PSD SI PC... DAR ACUM A DISCREDITAT CHIAR PROPRII LOR MEMBRI PRIN MUTARI NEFASTE SI PERVERSE CE AU FOST REFUZATE MORAL DE O MARE MAJORITATE A MEMBRILOR LIBERALI CE AU CREZUT IN PROIECTUL USL SI AU MUNCIT FRUMOS CONSTRUCTIV SI INTELIGENT... PARTIDUL PNL LASAT SA MOARA LA MINA LUI TZIGANIS ROSCATUS CLAUS... ESTE NEFRECVENTABIL PENTRU INTELIGENTA DIN PNL SI VA FORTA O REORIENTARE A ACESTEI MASE DE FORTA DIN PARTID... PACAT DE MUNCA ACESTOR OAMENI BUNI CE SE DISTRUGE DIN CAUZA UNOR NEBUNII A LUI ANTONESCU SI IOHANIS MAI PROST CA ANTONESCU.... ANTONESCU ERA UN BARBAT MAI MEDIOCRU ACCEPTAT DE POPOR SI PARTID DAR DUPA UMFLAREA LUI CLAUS CEL PERVERS SI PROST IN CONDUCEREA PNL A INCEPUS ANARHIA SI SINUCIDEREA IN MASA A PNL... LIBERALII AU NEVOIE DE UN CONDUCATOR INTELIGENT SA REFACA PARTIDUL CA SINUCIGASII ACTUALI AU DILIT RAU DE TOT...

+2 (2 voturi)
mitrut
29.05.2014, 22:49:00

Crinut e doar un epigon Ce a facut din PNL, Pentru un scurt interimat, O biata tinta-n poligon. Va spun adio, si-am plecat!

+1 (1 vot)