Mircea Toader (PDL): Coaliţia vrea alegeri comasate în noiembrie 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a susţinut că toate partidele din coaliţie de guvernare sunt de acord cu ideea comasării alegerilor locale şi parlamentare în noiembrie anul viitor.

Mircea Toader a spus că există doar o condiţie impusă de UDMR privind compensarea voturilor la nivel naţional pe partide, dar că aceasta se negociază şi, în cel mult două săptămâni, decizia de comasare a alegerilor va fi finalizată.

"Comasarea alegerilor este hotărâtă de coaliţie să se desfăşoare în noiembrie anul viitor. Toate partidele din coaliţie susţin comasarea, dar există o condiţionalitate impusă de UDMR şi pe care am agreat-o şi noi. În maxim două săptămâni se va decide. Noi am decis că alegerile parlamentare vor fi pe un principiu uninominal cu »cel mai bun câştigă» şi ia colegiul. Apoi intervine un mod de compensare, pe listă la nivel naţional, făcută de partid. Maxim într-o săptămână se vor finaliza negocierile. Nu putem să ţinem această problemă în loc", a declarat Toader, într-o conferinţă de presă. El nu a exclus posibilitatea ca Guvernul să-şi asume răspunderea în privinţa comasării.

Potrivit lui Toader, reducerea numărului de parlamentari se va face numai după ce se va cunoaşte rezultatul recensământului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite