Mircea Duşa: „Vom avea banii pentru avioanele poliţiei aeriene anul acesta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, luni, că partea română va continua negocierile cu partea portugheză pentru achiziţionarea de avioane multirol, astfel încât să se poată asigura poliţia aeriană în spaţiul românesc încă de anul acesta.

„Noi, în momentul de faţă, am discutat şi cu alte state care deţin astfel de capabilităţi şi până la urmă o să continuăm negocierile cu partea portugheză, dar am avut discuţii şi cu alte state. În momentul când vom avea palma bătută pe acest subiect, adică va exista o cheltuială certă, chiar dacă va fi în cursul acestui an, vom avea banii pentru plata primei tranşe legat de achiziţia avioanelor multirol, astfel încât să putem asigura poliţia aeriană în spaţiul românesc şi mai ales pe acele judeţe care mi-s dragi mie, Harghita, Covasna şi Mureş”, a spus el.

Ministrul a făcut aceste declaraţii după ce a participat la dezbaterea de către cele două comisii pentru apărare ale Parlamentului a bugetului pentru ministerul pe care îl conduce.

„De-a lungul anilor au existat diferite strategii legat de avioanele multirol, având în vedere că resursa de zbor pe care România o are în momentul de faţă se consumă şi la un moment dat va ajunge să nu poată să execute acele misiuni de poliţie aeriană”, a menţionat el, adăugând că, după o analiză serioasă, s-a propus o altă strategie, de înzestrare a armatei cu avioane F-16 vechi dar în serviciu.

Mircea Duşa a arătat că în primul semestru al anului 2012 va face demersurile necesare pentru a discuta, ca şi predecesorul său, Corneliu Dobriţoiu, cu cei care deţin aceste capabilităţi pentru a începe înzestrarea Armatei române.

„Trebuie să trecem de la stadiul de programe şi strategii de apărare la fapte şi la obiective concrete", a conchis ministrul Apărării.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite