Miron Cosma: „Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Cozma a încheiat cu Radu Vasile pactul pentru a pune capăt Mineriadei din 1999 FOTO Arhiva Adevărul
Miron Cozma a încheiat cu Radu Vasile pactul pentru a pune capăt Mineriadei din 1999 FOTO Arhiva Adevărul

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a povestit despre ce a însemnat pentru el Radu Vasile, referindu-se la Mineriada din 1999. Miron Cozma a declarat că nu-i poate purta pică, pentru că Radu Vasile s-a dovedit un om foarte curajos.


„Poate că eu ar trebui să fiu unul din cei mai vehemenţi acuzatori faţă de activitatea dumnealui, însă nu pot. Eu am o mare admiraţie faţă de oamenii care au curaj în această ţară, chiar în situaţii de criză. Pentru mine Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia“, a afirmat Cozma, pentru Mediafax.

Miron Cozma a adus aminte de „Pacea de la Cozia“ şi de pactul încheiat cu fostul premier, pentru a combate Mineriada de la 1999.

„Chiar dacă Constantinescu a scos Armata, tancurile şi armele împotriva minerilor, n-avea nicio şansă“, a spus Cozma, în acest context Cozma atrăgând atenţia asupra faptului că Radu Vasile vorbeşte despre acest moment în cartea sa, „Cursă pe contrasens“.

Fostul miner a vorbit şi despre beneficiul adus ca urmare a semnării acordului: „Pactul semnat cu Radu Vasile a fost pentru stabilitatea României şi pentru evitarea unui război civil“.

Radu Vasile a încetat din viaţă în noaptea dintre marţi  spre miercuri, la vârsta de 71 ani. Fostul premier suferea de cancer la colon, trecând prin mai multe intervenţii chirurgicale, atât în România, cât şi în Israel.

Cariera sa politică a fost completată de pasiunea spre literatură, totodată fiind şi un bun  profesor de economie.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ion Iliescu: „Am avut o relaţie civilizată cu Radu Vasile, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite“

Ponta: „Radu Vasile este o pierdere grea pentru România“

Crin Antonescu: „Mă număr printre românii norocoşi care a avut privilegiul de a-l cunoaşte pe Radu Vasile“



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite