Mişcarea Populară exclude UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că PDL şi UNPR au ideologii diametral opuse şi nu există posibilitatea cooptării progresiştilor în cadrul Mişcării Populare.

"În ce priveşte Mişcarea Populară, este în studiu. Există o comisie care analizează orice posibilitate care vizează oportunitatea creării acestei Mişcări Populare. Această dezbatere în public a ieşit în afara construcţiei PDL, s-au purtat discuţii fără să existe un proiect concret şi o noţiune extrem de concretă în ce priveşte Mişcarea Populară. De aceea, ea a căzut puţin în desuetudine. Vom vedea dacă este sau nu oportună o asemenea construcţie politică", a spus Oltean.

El a menţionat că se pregăteşte şi un protocol de colaborare cu UNPR, care vizează comportamentul politic şi electoral al celor două formaţiuni.

"UNPR e orientată spre centru-stânga, noi rămânem pe centru-dreapta, fiecare cu drumul lui în această privinţă. Nu există posibilitatea creării unei Mişcări Populare gen USL cu ideologii şi orientări diametral opuse. UNPR pe drumul lui, noi pe drumul nostru, dar colaborăm foarte bine în actul guvernamental", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu declara, la TVR 1, că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe, menţionând că de aceea a şi rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire. El nu a dorit să facă mai multe precizări privind momentul realizării unei eventuale alianţe sau despre componenţa acesteia.

Citeşte şi: Cristian Diaconescu: UNPR nu se va "topi" în Mişcarea Populară!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite