„Model“ de tehnocrat. Ce lipsea din CV-ul oficial al lui Mihai Busuioc, noul şef al Curţii de Conturi: şcoala de subofiţeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Busuioc a fost validat pentru şefia Curţii de Conturi. FOTO gov.ro
Mihai Busuioc a fost validat pentru şefia Curţii de Conturi. FOTO gov.ro

Mihai Busuioc a fost validat miercuri pentru şefia Curţii de Conturi, fără a avea emoţii la votul din plen, din moment ce a fost susţinut de majoritatea PSD-ALDE. În CV-ul prezentat de acesta la comisiile din Parlament, Busuioc a trecut şi studii care lipseau din biografia sa de pe pagina Guvernului: şcoala de subofiţeri.

În şedinţa de miercuri a plenului reunit al Parlamentului a avut loc validarea a cinci persoane pentru conducerea Curţii de Conturi.  Mihai Busuioc a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi cu 275 de voturi „pentru“ şi 95 „împotrivă”. Anterior, acesta fusese audiat şi validat de comisiile de buget-finanţe din Parlament. Odată cu această audiere, a apărut şi un element nou în ceea ce priveşte parcursul său educaţional. 

Concret, prima instituţie de învăţământ terminată după liceu nu ar fi Facultatea de Drept, aşa cum a precizat Busuioc în CV-ul de pe pagina Guvernului, ci Şcoala Militară „Vasile Lascăr” din Câmpina – aceasta fiind o şcoala de subofiţeri de poliţie, după cum a arătat România Liberă, detaliu confrmat şi de mai mulţi aleşi prezenţi la audierea candidatului pentru şefia Curţii de Conturi. Şcoala de subofiţeri a fost absolvită în 1993, cu cinci ani înainte de a începe studiile universitare la Universitatea Nicolae Titulescu.  

În 2002, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu, iar în 2007 Busuioc a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare (2007).

După cum arată CV-ul său, acesta nu a lucrat nuciodată în Poliţie, primul loc de muncă fiind de conducător de carte funciară la Biroul de carte funciară, Judecătoria Sector 4 - Bucureşti, între 1995 şi 1998. Ulterior, acesta a tot avansat până a ajuns să fie numit politic pe diferite funcţii în ministere. 

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în perioada în care Liviu Dragnea conducea aceasta instituţie (2012-2015), în timpul guvernării Ponta. Îndepărtat de guvernul tehnocrat (2016), Busuioc a fost numit secretar general al Guvernului, în ianuarie 2017, de către Sorin Grindeanu, imediat ce s-a instalat la Palatul Victoria. Mai mult, numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu în calitate de premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite