Moise Guran: „E normal să fiu criticat de jurnalişti“. Cum se va autofinanţa proaspătul politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moise Guran(dreapta) a fost convins de către USR să intre în politică
Moise Guran(dreapta) a fost convins de către USR să intre în politică

Moise Guran a creat controverse prin intrarea sa în politică acesta fiind criticat în special de jurnalişti. Guran a explicat luni seară, la Digi 24, ce planuri are şi cum a luat această decizie.

Guran a spus în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu că a primit oferte atât de la USR cât şi de la PLUS dar ambele formaţiuni sunt percepute public în acelaşi mod.

„Aceste două partide sunt percepute de public ca unul singuri, în dorinţa de a face ceva pentru România. Sunt două generaţii, noi cei de la Revoluţie care am tot eşuat să schimbăm ceva pentru ţara noastră şi am eşuat până când am primit un ajutor de la generaţia următoare. Vreau să răspund acestei mâini întinse de generaţia următoare”, a spus el la Digi24.

„A trebuit să aleg între etică şi deontologie. Nu a fost o alegere uşoară, nu a fost o alegere pe care am dorit-o. Nu cred că am lăsat vreodată cuiva impresia că nu-mi place meseria mea sau că nu-mi merge bine în meseria mea de jurnalist. Din contră. Toate postările şi comentariile mele la adresa celor care au făcut acest pas anterior au fost extrem de dure. E normal ca dvs, foştii mei colegi, să criticaţi acest pas. Este ceea ce trebuie să faceţi”, a spus el.

Criticat de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru faptul că a lucrat şi în 2018 pentru USR şi PLUS, Guran a  răspuns:  

„Hai să lămurim încă ceva, pentru că părinţii mei au înţeles de la televizor că aş fi primit bani de la cineva pentru a lucra sau că acum aş fi primit bani să intru în politică. Aceste lucruri sunt aberante. Nu am luat bani de la nimeni nici atunci, nici acum. Să fii politician nu e o meserie. Meserie e aia pe care o faci tu, atunci când lucrezi. Să te implici în viaţa politică şi în decizii – asta e un lucru care poate fi considerat o meserie dacă asta ai făcut toată viaţa ta, dar nu în altă situaţie”, a spus Moise Guran.

„Am făcut dezbateri cu ei, pe ideile lor, le-am explicat ce se întâmplă dacă. Am spus public lucruri, am precizat că le ştiu programele, i-am criticat că nu au făcut uz de ele. Nu am lucrat la campanii electorale, ci la programe”, a mai spus el.

Ex-realizatorul TV a precizat că o perioadă va trăi din economii dar dacă va rămâne fără resurse financiare, se va angaja.

„Nu sunt bogat, am nişte rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez şi eu, ca orice om, îmi caut o slujbă”, a declarat Moise Guran.

Jurnalistul intrat în politică a adăugat că acest lucru se va întâmpla „vreun an, poate mai mult, în funcţie de cheltuieli”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite