Momentele grele ale României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta este urmărit penal de 
procurorii DNA pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune 
fiscală şi spălare de bani, fapte ce ar fi fost comise în perioada în 
care era avocat.  FOTO Marian Iliescu/Adevărul
Premierul Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte ce ar fi fost comise în perioada în care era avocat.  FOTO Marian Iliescu/Adevărul

După cum era şi de aşteptat, în loc să-şi dea demisia, mitomanul vesel şi impertinent de la Palatul Victoria a mai ieşit să ne mai rânjească încă o dată în faţă, să ameţească iar electoratul cu aceleaşi teme pe care le-a vânturat timp de trei ani.

Este un moment dificil pentru mine şi personal, şi din punct de vedere politic, însă am trecut peste multe astfel de momente şi voi trece în continuare, pentru că am o datorie”, declară premierul României. Greşit, Don Plagiatore! Este încă un moment greu pentru România, căreia îi crapă obrazul de ruşine prin lume pentru că eşti dumneata gros de obraz. Ştim că a mai trecut România prin astfel de momente de când te-a împins coaliţoiul la guvernare. Atunci când ai pus la cale puciul parlamentar din 2012, atunci când te răsteai ca o ţoapă politică la partenerii europeni, atunci când ai fost prins cu plagiatul şi ţi-ai trimis porcul ţepos de Baia Mare să desfiinţeze comisia ce îţi dovedise infracţiunea, atunci când ai îngrădit dreptul la vot al românilor din diaspora, atunci când ţi l-ai adus pe eliberatul condiţionat Năstase la Guvern în calitate de mare consilier pe politică externă, atunci când ai sărăcit bugetul de stat prin scutirea de unele obligaţii financiare a unor prieteni petrolişti de la Est, atunci când... Atunci când ai guvernat!

Fiecare zi pe care o petreci la Palatul Victoria este una în care României îi crapă obrazul de ruşine că are un premier prins cu plagiat şi acum pus sub învinuire pentru o serie de infracţiuni şi care nu se dă de pe scaun cum nu se dă porcul din drum.  

Şi de această dată speranţa este tot la naşul Oprea, cel care te ţine la guvernare doar pentru a nu-şi pierde el postul. Pentru Oprea, interesul naţional, pe care tot îl declamă este menţinerea la guvernare a găştii Ponta. Mai clipeşte de trei ori, mai dă ochii peste cap şi iar vorbeşte de onoare, patrie şi interes naţional.  

Am mai vorbit pe acest blog despre contraofensiva pe care ai început să o pregăteşti încă de la începutul acestui an, după minivacanţa posttraumatică din Dubai, şi spuneam că ţinta va fi justiţia. Iată că şi dumneata eşti o ţintă pentru justiţie şi, în loc să ieşi bărbăteşte la luptă (ca „orice om normal”, cum îţi zise gura), te ascunzi sub poala Camerei Deputaţilor aşteptând să te protejeze prin vot. Dacă nu ştiai, democraţia nu se reduce la vot (şi în Marea Adunare Naţională se vota), ci înseamnă respectarea legii.

Într-un final, cred că vei pierde, pentru că şi cei care te susţin acum se vor sătura să piardă pe mâna dumitale. Problema este că, până atunci, România trece prin momente grele şi prevăd că vor veni unele şi mai grele. Şi dacă tot vorbeşti de datoria pe care o ai, propun să ţi-o achiţi imediat. Dă-ţi demisia şi cere-ţi scuze naţiei pentru răul pe care i l-ai pricinuit timp de trei ani! Abia atunci ai acţiona ca un om normal.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite