Monica Macovei: „Raportul MCV este negativ. Ponta ar trebui să-şi asume răspunderea şi să demisioneze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze
Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri seară că raportul MCV pe justiţie este unul negativ, prin urmare premierul Victor Ponta ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Raportul MCV este, evident, negativ. Este foarte clar că trebuie să ajungem la o răspundere politică. Se fac recomandări în principal clasei politice, în principal USL este criticată. Aş vrea să văd cum îşi asumă răspunderea Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, ca preşedinţi de partide în USL. Prin asta eu înţeleg demisia“, a declarat Monica Macovei la B1 TV.

Asemenea rapoarte nu ne duc decât pe marginea Europei. Sunt foarte mulţi politicieni care nu ştiu nimic despre România, decât ce publică CE o dată pe an. La nivel politic e foarte importantă corectarea acestor greşeli. Demisia membrilor Guvernului, dacă există un raport negativ ANI.“, a continuat europarlamentarul PDL.

Într-o postare publicată pe blogul personal, Macovei susţine acelaşi lucru: „Ponta a minţit când a spus că a îndeplinit toate recomandările Comisiei“. În ce priveşte recomandarea Comisiei Europene referitoare la suspendarea din funcţie a miniştrilor trimişi în judecată, ea spune că „menţinerea în Guvern a ministrului inculpat Relu Fenechiu (…)  este contrară spiritului acestei recomandări“ şi adaugă că premierul „trebuie să propună revocarea inculpatului Fenechiu din funcţia de ministru“.

„USL  şi Guvernul Ponta au compromis, din mai 2012 şi până în prezent, progresele pe care instituţiile şi românii le-au făcut de la integrare“, conchide Macovei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite