Monica Macovei, al treilea candidat la şefia PDL: „Vrem un PDL reformat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei FOTO Arhivă Adevărul
Monica Macovei FOTO Arhivă Adevărul

Eurodeputatul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Cristian Preda, de Sever Voinescu, de Theodor Baconschi şi de Adrian Papahagi. Moţiunea pe care o depun împreună se numeşte „Reformiştii”.

„Candidez la preşedinţia PDL, moţiunea pe care o depunem împreună se numeşte «Reformiştii»", a spus Macovei.

„Vrem un PDL reformat. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem să fim credibili, nu să rostim lozinci. Vrem în partid standarde etice care să se aplice tot timpul, nu numai înainte de alegeri. Vrem să facem o opoziţie credibilă, nu una constructivă şi tovărăşească", a spus Monica Macovei, după anunţul moţiunii pe care grupul „reformiştilor“ o va depune.

Macovei a anunţat că, în situaţia în care va câştiga alegerile interne, va demisiona din Parlamentul European. „Evident, partidul se conduce din România, din Bucureşti, voi fi în Bucureşti. Voi renunţa“, a spus Macovei, cu trimitere la Vasile Blaga, care declarase că PDL nu poate fi condus de la Bruxelles.


Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda salută intrarea în competiţia pentru conducerea PDL a Monicăi Macovei, dar a arătat că nu este de acord cu împărţirea PDL în FSN-işti şi reformişti, aşa cum susţinea Cristian Preda.

„Aşteptăm moţiunile. Eu nu sunt de acord cu chestiunea de a împărţi partidul în FSN-işti şi reformişti. Eu nu sunt FSN-ist nici în mentalitate, am intrat în politică în 1999, deci, din punctul meu de vedere, nu eram adresant, dar nu e bine să-i împarţi, oamenii gândesc diferit, suntem diferiţi, ne unesc principii şi valori“, a mai spus Cezar Preda.

Monica Macovei este al treilea candidat la şefia partidului, alături de Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, în şedinţa CNC, sâmbătă, ca numărul de delegaţi la Convenţia partidului să fie mai mare de 5 mii, şi anume între 8 şi 12 mii, arătând că alegerea preşedintelui trebuie să fie o acţiune de genul „întoarcerea la popor".

„Este normal să aducem cât mai mulţi oameni simpli, fiindcă ei trebuie întrebaţi, e gen acţiune «întoarcerea la popor». Haideţi să întrebăm oamenii pe cine vor, să nu fie un partid cu funcţii de conducere, să întrebăm membrii simpli ce vor“, a susţinut Macovei.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi, Consiliul votând astfel în favoarea propunerii Colegiului Director, deciziile fiind luate cu majoritatea voturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite