Politică

articolul anterior articolul urmator

Mortul trăieşte

35
6 May 2014 07:57:19
Alina Gorghiu

PSD încalcă Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care prevede la art. 7, alin (1) că “alianţa electorală  care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă.”

Premierul Ponta minte. Minte atunci când spune, de pe afişele PSD, că USL trăieşte. Nu trăieşte, pentru că, prin tot ce a făcut PSD a îndepărtat PNL din Guvern şi a distrus un proiect politic care s-a constituit tocmai pentru că devenise de nesuportat abuzul în această ţară. România bunului-simţ, promovată de PNL, pare acum îngenunchiată de un spectacol grotesc între preşedinte şi premier, fără niciun proiect politic european, iar miza acestor alegeri pare să fie controlul disperat asupra instituţiilor statului. Ba chiar singurul proiect pentru Parlamentul European al  coaliţiei de la guvernare pare să fie resuscitarea USL.  

USL nu mai trăieşte. USL a murit şi a fost îngropat când Victor Ponta a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, când a numit procurorii cu Băsescu, când a luat ministerelor PNL toate fondurile şi le-a golit de conţinut şi putere, când a negociat pe ascuns cu alte partide politice şi când a momit parlamentari şi alţi aleşi ai PNL.


PNL nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa vreodată cu înşelatul electoratului din România, nu se ocupă cu o campanie de genul “uitaţi, mortul trăieşte!” Fiecare cetăţean din România aude de dimineaţa până seara povestea de prost gust, mincinoasă, că USL trăieşte, motiv pentru care PNL va lua două măsuri în intervalul imediat următor pentru a arăta încă o dată, dacă mai era nevoie, că Ponta este maestrul în şarade, în demagogie  şi în furt de însemne electorale:

-   Plângere către Birourile Electorale Judeţene formulate de toate filialele PNL privitor la acţiunile Alianţei Electorale PSD – UNPR – PC prin care sunt utilizate semnul electoral şi denumirea USL, fără acordul PNL, în scopul inducerii în eroare a electoratului, şi în afara unor termeni oneşti şi democratici în care ar trebui să se desfăşoare o campanie electorală.

-  Solicitarea către Tribunalul Bucureşti a denunţării alianţei politice Uniunea Social Liberală (USL) pentru ca PSD să nu se mai poată ascunde în spatele unei aparenţe juridice care în fapt nu există.

Orice om serios şi responsabil ştie că USL a fost dinamitat de PSD, prin scoaterea noastră de la guvernare. Şi atunci, de ce, dacă te numeşti PSD, te-ai ascunde în spatele unui semn electoral şi al unei denumiri pe care legal nu ai dreptul să le foloseşti? Trebuie să fie o înclinaţie mai veche pentru plagiat. USL a fost copiat şi lipit pe afişele PSD, fără niciun drept şi fără acordul co-proprietarilor, adică al nostru, al PNL, aşa cum prevede legea şi... bunul simţ pe care l-am promovat în alegerile din 2012.

Premierul Ponta ar trebui să ne demonstreze, deşi cred că este imposibil să o facă, faptul că înşelatul nu face parte din strategia sa şi a partidului său în campania pentru alegerile europarlamentare. În felul acesta românii ar fi cu adevărat “mândri“ de PSD, iar candidaţii PSD ar fi mândri, la rândul lor,  dacă nu s-ar mai ascunde în spatele unui proiect liberal – socialist, ci ar fi ceea ce sunt – PSD-işti, PC-işti, UNPR-işti. Şi, evident, mai puţin bulversaţi – după ce au fost USD în mod ilegal, sunt USL, la fel de ilegal şi forţaţi să se şi mândrească cu impostura deşănţată.

Şi, în definitiv, de ce mai trăieşte USL, domnule Ponta? Ca să persistaţi mai credibil şi mai legitim în minciuni despre investiţii chinezeşti de proporţii sau impozitul reinvestit si scăderea CAS-ului la 5 procente, măsuri care nu sunt parafate şi publicate nici în acest moment?

Eu zic să ne lăsaţi pe noi, ceilalţi, să fim mândri că suntem români, iar dumneavoastră să nu mai fiţi ruşinaţi că sunteţi PSD, UNPR, PC şi alţii!

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Vanatorul/d.c.
6.05.2014, 08:42:37

Vai de capul si de zilele mele, d-na Gorghiu..! Stiu ca n-ati vrut , da' chiar m-ati socat groaznic, cu textul de azi..! Cand am ajuns la propozitia " Premierul Ponta minte",din cauza cutremuratoarei surprize, era cat pence sa ma dezmembrez de surpriza. Da numa' dupa ce am ratat un stop cardiac, care parea destul de promitator ca finalitate. D-na Gorghiu, fiti buna cu mine si spuneti-mi, va rog..! Dupa pupatul mostelor carui sfant facator de minuni, v-a traznit brusc si din senin revelatia asta cu "premierul Ponta minte"..?

0 (10 voturi)
Radu Mircea
6.05.2014, 08:56:18

Mare mirare !!! Partidul domnului Ponta expune mumia impaiata a USL-ului cum si simpatia unora din PSD , rusii il mai tin pe Lenin in acvariul din Piata Rosie . Scopul este acelasi , momirea nostalgicilor . Eheheiii.... cind erau ei tari , de l-au bagat pe marinar in garaj ..... ce vremuri dom'le ... ce vremuri ...

-1 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
6.05.2014, 10:51:01

Comentariu considerat abuziv.

Radu Mircea
6.05.2014, 11:02:29

# Florin Georgescu Nu-mi duce tu grija , mai bine intreaba-te daca Ponta stie sa inoate , ca vad a parasit barca si nu are vesta de salvare .

-3 (7 voturi)
calu
6.05.2014, 11:11:40

Stimata doamna,daca si cu parca asta-i al naibi de naravas.Daca pnl observa din timp ca Ponta minte (impreuna cu Antonescu ca si el a tinut cu minciuna),spun asta pentru ca si inaintea formarii usl-lui a/au mintit,nu se mai ajungea la situatia actuala,nu mai puteau fortele penale sa de lovitura si sa incalece pe putere."Daca" nu intrati in acea gasca, "Parca" era altceva acum,alta viata ,ce ziceti,am dreptate sau...nu?

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările