Mortul trăieşte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD încalcă Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care prevede la art. 7, alin (1) că “alianţa electorală  care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă.”

Premierul Ponta minte. Minte atunci când spune, de pe afişele PSD, că USL trăieşte. Nu trăieşte, pentru că, prin tot ce a făcut PSD a îndepărtat PNL din Guvern şi a distrus un proiect politic care s-a constituit tocmai pentru că devenise de nesuportat abuzul în această ţară. România bunului-simţ, promovată de PNL, pare acum îngenunchiată de un spectacol grotesc între preşedinte şi premier, fără niciun proiect politic european, iar miza acestor alegeri pare să fie controlul disperat asupra instituţiilor statului. Ba chiar singurul proiect pentru Parlamentul European al  coaliţiei de la guvernare pare să fie resuscitarea USL.  

USL nu mai trăieşte. USL a murit şi a fost îngropat când Victor Ponta a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, când a numit procurorii cu Băsescu, când a luat ministerelor PNL toate fondurile şi le-a golit de conţinut şi putere, când a negociat pe ascuns cu alte partide politice şi când a momit parlamentari şi alţi aleşi ai PNL.


PNL nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa vreodată cu înşelatul electoratului din România, nu se ocupă cu o campanie de genul “uitaţi, mortul trăieşte!” Fiecare cetăţean din România aude de dimineaţa până seara povestea de prost gust, mincinoasă, că USL trăieşte, motiv pentru care PNL va lua două măsuri în intervalul imediat următor pentru a arăta încă o dată, dacă mai era nevoie, că Ponta este maestrul în şarade, în demagogie  şi în furt de însemne electorale:

-   Plângere către Birourile Electorale Judeţene formulate de toate filialele PNL privitor la acţiunile Alianţei Electorale PSD – UNPR – PC prin care sunt utilizate semnul electoral şi denumirea USL, fără acordul PNL, în scopul inducerii în eroare a electoratului, şi în afara unor termeni oneşti şi democratici în care ar trebui să se desfăşoare o campanie electorală.

-  Solicitarea către Tribunalul Bucureşti a denunţării alianţei politice Uniunea Social Liberală (USL) pentru ca PSD să nu se mai poată ascunde în spatele unei aparenţe juridice care în fapt nu există.

Orice om serios şi responsabil ştie că USL a fost dinamitat de PSD, prin scoaterea noastră de la guvernare. Şi atunci, de ce, dacă te numeşti PSD, te-ai ascunde în spatele unui semn electoral şi al unei denumiri pe care legal nu ai dreptul să le foloseşti? Trebuie să fie o înclinaţie mai veche pentru plagiat. USL a fost copiat şi lipit pe afişele PSD, fără niciun drept şi fără acordul co-proprietarilor, adică al nostru, al PNL, aşa cum prevede legea şi... bunul simţ pe care l-am promovat în alegerile din 2012.

Premierul Ponta ar trebui să ne demonstreze, deşi cred că este imposibil să o facă, faptul că înşelatul nu face parte din strategia sa şi a partidului său în campania pentru alegerile europarlamentare. În felul acesta românii ar fi cu adevărat “mândri“ de PSD, iar candidaţii PSD ar fi mândri, la rândul lor,  dacă nu s-ar mai ascunde în spatele unui proiect liberal – socialist, ci ar fi ceea ce sunt – PSD-işti, PC-işti, UNPR-işti. Şi, evident, mai puţin bulversaţi – după ce au fost USD în mod ilegal, sunt USL, la fel de ilegal şi forţaţi să se şi mândrească cu impostura deşănţată.

Şi, în definitiv, de ce mai trăieşte USL, domnule Ponta? Ca să persistaţi mai credibil şi mai legitim în minciuni despre investiţii chinezeşti de proporţii sau impozitul reinvestit si scăderea CAS-ului la 5 procente, măsuri care nu sunt parafate şi publicate nici în acest moment?

Eu zic să ne lăsaţi pe noi, ceilalţi, să fim mândri că suntem români, iar dumneavoastră să nu mai fiţi ruşinaţi că sunteţi PSD, UNPR, PC şi alţii!

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite