Moşteanu, despre protestul din USR: Câteva sute de oameni din 20.000 nu contează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a venit şi el cu o precizare vizavi de scandalul din interiorul partidului privind excluderea Olimpiei Ardelean. Deputatul a afirmat că aceasta din urmă „a sabotat obiectivele legitime ale partidului” şi că, cei aproximativ 500 de membri care au semnat începând de ieri o cerere pentru revenirea la excluderea Olimpiei Ardelean, reprezintă „câteva sute din aproape 20 de mii de membri USR”; „nu înseamnă mare lucru”.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu o acuză pe Olimpia Ardelean, recent exclusă din partid, că ar fi sabotat „obiectivele legitime” ale partidului.

„Fosta colegă Olimpia Ardelean a fost exclusă miercuri, printr-o decizie luată în majoritate în Biroul Naţional, pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie. Membrii au şi drepturi, dar şi obligaţii. Una din obligaţii este să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR (...). A sabotat obiectivele legitime ale partidului în campania electorală, postând public pe Facebook un mesaj în care spunea că nu poate să voteze cu USR (…), pentru că Dan Barna ar fi un candidat de nevotat”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, într-o intervenţie pentru RFI.

Câteva ore mai devreme, senatorul USR Mihai Goţiu a afirmat, la RFI, că aproape 500 de membri ai formaţiunii cer conducerii să revină asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean. „Sunt convins că şi colegii din BN (...) se vor mai gândi şi vor ajunge la soluţia corectă, să înceteze acest tip de execuţii”, a spus el.

Întrebat ce părere are despre iniţiativa colegilor săi, Ionuş Moşteanu a subliniat că părerea „a câtorva sute din 20.000 nu contează”.

„Sunt sute şi mii de colegi care preferă să fie tăcuţi, sunt oamenii care muncesc şi care trag înainte partidul acesta. Deci câteva sute de semnături din aproape 20 de mii de membri nu înseamnă mare lucru. (...) Aici aş vrea şi eu mai multă maturitate din partea colegilor mei, să înţelegem că suntem un organism politic care funcţionează şi are modalităţi statutare de luare a deciziilor şi să dea dovadă de maturitate şi să avem discuţiile în interior. Mă aştept să nu umbrească efortul a mii şi zeci de mii de oameni, care au stat în stradă să strângă semnături la «Fără penali» în 2018 şi e păcat, e cumva o lipsă de respect pentru toată munca lor de atunci”, a adăugat deputatul USR.

Context:

Un conflict care mocnea de anul trecut în USR a fost rezolvat printr-o execuţie politică, în miez de noapte, de tabăra strânsă în jurul lui Dan Barna. Mai mulţi lideri ai USR s-au revoltat, iar zeci de membri simpli şi-au anunţat demisiile. Însă Dan Barna merge mai departe. „A trecut toate liniile roşii posibile. Aveam nevoie de unitate“, susţine deputatul Tudor Benga.

Culisele războiului din USR. De ce s-a lăsat cu excluderi noaptea, ca hoţii. Partidul, la un pas de implozie

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite