Moţiune împotriva ministrului Educaţiei, dezbătută în Cameră. Lider PSD: Dacă aţi fi gândit mai întâi ca profesionist, apoi ca om politic, aţi fi luat decizii mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Anisie, ministrul Educaţiei. FOTO news.ro
Monica Anisie, ministrul Educaţiei. FOTO news.ro

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, căreia i se cere demisia pentru modul cum a gestionat acest domeniu în perioada pandemiei de coronavirus.

UPDATE Carmen Gavrilă, vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor: Nu ne certaţi că depunem moţiuni. Noi am dat soluţii adevărate pe care Guvernul dumneavoastră le-a respins. Dacă aţi fi gândit mai întâi ca profesionist, apoi ca om politic, aţi fi luat decizii mai bune.

UPDATE Monica Anisie a susţinut că Ministerul Educaţiei s-a ocupat cu succes de ceea ce a însemnat gestionarea pandemiei la nivelul unităţilor de învăţământ. De asemenea, a precizat că au fost luate toate măsurile pentru ca examenul de capacitate şi de bacalaureat să se desfăşoare în deplină siguranţă pentru elevi. 

UPDATE Liderul grupului liberal, Florin Roman, a cerut amânarea moţiunii cu o săptămână, documentul având mai multe probleme. PSD a refuzat. 


„Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată” se numeşte moţiunea simplă depusă împotriva minsitrului Educaţiei, Monica Anisie. Printre acuzaţiile aduse Monicăi Anisie sunt unele cel puţin discutabile, cum ar fi acuzaţia că Guvernul nu a eradicat sărăcia. 

De asemenea, ministrului Educaţiei i se reproşează faptul că nu a dat echipamente IT profesorilor pentru ca aceştia să-şi poată desfăşura activitatea. 

Nu în ultimul rând, ministrul e văzut vinovat de reducerea a aproape 4.000 de posturi din sistemul de învăţământ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite