Politică

articolul anterior articolul urmator

Moţiunea, vot cu vot: PSD primeşte un ajutor nesperat de la doi USR-işti. Bîzgan e plecată din ţară, iar Dohotaru încă se mai gândeşte dacă merge la vot

4
9 Oct 2019 13:57:44
Autor: Radu Eremia
Oana Bîzgan
Oana Bîzgan

Deputatul Adrian Dohotaru, fost membru al USR, a declarat pentru „Adevărul” că încă se gândeşte dacă va merge sau nu joi la votul pentru moţiunea de cenzură, acesta precizând că încă aşteaptă lămuriri de la PNL. Nici Oana Bîzgan, aleasă tot pe listele USR, nu va fi prezentă la moţiune, deşi a semnat moţiunea de cenzură. Bîzgan e plecată din ţară, susţin surse politice.

Contactat de „Adevărul” şi întrebat dacă va merge joi la şedinţa moţiunii de cenzură, Adrian Dohotaru a precizat că în „se mai gândeşte” ce să facă. „Eu am avut o discuţie cu doamna Turcan în urmă cu mai multe săptămâni şi am avut câteva precizări (n.r.- referitoare la conţinutul moţiunii de cenzură)”, a completat deputatul independent, care a fost ales în 2016 pe listele USR. 

Întrebat dacă, totuşi, va ajunge la şedinţă, cum va vota, acesta a invocat iar faptul că nu ştie dacă va fi sau nu prezent. 

În urmă cu două săptămâni fostul deputat USR i-a transmis Ralucăi Turcan, unul din negociatorii PNL, ce ar puncte ar mai trebui să fie atinse de moţiunea de cenzură. Pe scurt, să fie adusă în discuţie tema unui impozit progresiv pe venituri, capital şi proprietăţi, să fie făcute investiţii în sistemul de transport feroviar, aduse modificări Legii Dialogului Social şi Codului Muncii, precum şi politici de protecţie socială. 

Tot Dohotaru i-a amintit liderului deputaţilor PNL că nu e abordat subiectul schimbărilor climatice. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Manole Scarlat
9.10.2019, 16:20:21

Eroi au fost, eroi sunt încă Şi-or fi în neamul românesc! Căci rupţi sunt ca din tare stâncă Pesediştii orişiunde cresc. E viţa noastră făurită De doi bărbaţi cu braţe tari Şi cu voinţa oţelită, Cu minţi deştepte, inimi mari. Şi unu-i Adrian cel harnic Iar celălalt Liviu cel drept Ei, pentru vatra lor amarnic Au dat cu-atâţia duşmani piept. Mi se pare normal.

-4 (4 voturi)
Corina
9.10.2019, 17:18:54

Să le fie rușine. Opoziția nu va fi iertată de cetățeni dacă nu trece la guvernare acum.

+2 (2 voturi)
mossss ion roata
9.10.2019, 17:28:46

Mîzgan e cu Ana Pauker (Chichirău) la kibbutz, sa reimplanteze modelul cooperativei şi la noi, iar Dohotaru, intrat pe liste USR, s-a uns demult cu dohot, aşa cum mânjiţi de pildă sunt toţi din şirul Dan Lungu şi restul de la Iaşi, de exemplu, ce se bat pe burtă în avionul Iaşi-Bucureşti cu parlamentarii partidului aflat la guvernare (ca şi peneliştii, de altminteri). Sunt vecini de vilă, au acelaşi dealer auto, merg la aceeaşi sală, îşi fac aprovizionarea de la aceleaşi magazine de lux... ei cu găştile lor de politruci, noi cu nevoile şi necazurile noastre.

-1 (3 voturi)
m lupascu
9.10.2019, 18:04:52

Comentariu considerat abuziv.