MRU şi Chliman trag de Blaga să ajungă la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu insistă pentru unificarea dreptei
Mihai Răzvan Ungureanu insistă pentru unificarea dreptei

Forţa Civică şi PNŢCD au semnat un acord de colaborare cu Iniţiativa România Liberală şi vor să candideze pe liste comune cu PDL pentru alegerile europarlamentare. „Buldogul“ le spune, deocamdată, nu.

Noua alinaţă D.A., formată din Forţa Civică şi PNŢCD, şi-a lărgit familia cu încă un membru, după ce a semnat un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală, condusă de „disidenţii“ liberali Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşa. După ce au bătut palma, liderii alianţei de dreapta au trimis mesaje de prietenie către liderul PDL, Vasile Blaga, cu un scop precis: listă comună pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor.

„Lărgirea Alianţei DA reprezintă un pas către unificarea dreptei. Unificarea trebuie să se facă în jurul valorilor, principiilor şi nu în funcţie de interesele politicianiste ale unor grupări. Scopul e o listă comună, sub sigla PPE la europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi construcţia unei forţe capabile să câştige alegerile locale şi generale din 2016“, a fost mesajul lui Vlad Moisescu.

Şi primarul Sectorului 1 a avut un mesaj de curtoazie faţă de gruparea lui Blaga. „Să lăsăm să mai treacă timpul, să se mai întâmple diverse lucruri. Eu cred că şi la dânşii (la PDL - n.r.) sunt foarte mulţi care gândesc ca şi mine şi cred că se va întâmpla lucrul ăsta, va fi greu, dar se va întâmpla unificarea dreptei“, a spus Chiliman.

La rândul său, liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a precizat că îi transmite un mesaj de dialog preşedintelui PDL Vasile Blaga pentru a veni "la o masă comună de dialog“.

„Electoratul de dreapta vrea unitatea partidelor de dreapta şi cred că este momentul de a-i face o invitaţie deschisă domnului preşedinte Vasile Blaga la dialog cu alianţa DA, pentru a nu fi percepuţi într-o viitoare campanie electorală pentru europarlamentare sau chiar şi pentru prezidenţiale ca formule politice competitoare, de concurenţă pe eşichierul dreptei. Sperăm să avem un răspuns cât de repede, sper că invitaţia la dialog este una binevenită, nu doar pentru preşedintele Vasile Blaga, ci şi pentru ONG-urile de dreapta“, a spus Pavelescu.

Blaga: Unificare, după europarlamentare
De partea cealaltă, Vasile Blaga tocmai a anunţat că PDL este hotărât să meargă singur în alegerile europarlamentare. „Nu ne este ruşine de însemnele noastre şi vrem să ne verificăm puterea. Sunt unele sondaje care spun că avem 18% şi suntem pe creştere. Toţi cei care vor unificarea dreptei au în noi un sprijin, dar numai în jurul PDL şi după europarlamentare“, a spus Vasile Blaga la tabăra de vară a PDL.

În ceea ce priveşte candidatul unic la prezidenţiale, Blaga este încă liniştit. „O primă etapă este să ne desemnăm candidatul. El va fi desemnat de dumneavoastră, nu în biroul lui Blaga. Şi trebuie să avem grijă ca el să fie convingător ca să-l voteze şi românii. La USL este Antonescu, dar el este obosit pentru că l-au uzat excesele împotriva democraţiei“, susţine Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite