MRU, întrebat dacă ar putea prelua şefia Cancelariei prezidenţiale: Nu confirm, dar nici nu infirm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Adevărul

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, nici nu confirmă, nici nu infirmă, posibilitatea de a prelua şefia Cancelariei prezidenţiale odată cu instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.

„Nu confirm, dar nici nu infirm. Preşedintele Klaus Iohannis îşi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de poziţia mea”, a spus Ungureanu, întrebat dacă va fi propus şef al Cancelariei prezidenţiale.

Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a început procesul de selecţie a consilierilor cu care va lucra imediat ce se va instala la Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse liberale, patru dintre viitorii consilieri prezidenţiali au fost, la Palatul Cotroceni, pentru a se pune la curent cu modul de funcţionare a Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unor surse liberale, Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu şi George Scutaru au mers, săptămâna aceasta, la Cotroceni în pregătirea preluării de către Klaus Iohannis a mandatului de preşedinte.

Iniţial, numele lui Dan Mihalache a fost vehiculat pentru funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale. Contactat de „Adevărul“, Dan Mihalache, nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

Mihai Răzvan Ungureanu, despre care presa scria zilee trecute că Iohannis aşteaptă o recomandare a fostului premier pentru funcţia de consilier prezidenţial pe politică externă, a negat orice fel de implicare în formarea echipei lui Klaus Iohannis. „Domnul Iohannis îşi face echipa domniei sale. O echipă serioasă se construieşte pe îndelete, nu cu sufletul la gură. Răbdare!“, a spus Ungureanu, pentru „Adevărul“.

Citeşte şi:

Dan Mihalache, şeful Cancelariei lui Iohannis, fost om de casă al PSD

Dan Mihalache, cel care ar urma să preia şefia Cancelariei Prezidenţiale, are un trecut politic care coincide mai mult cu istoria PSD, fiind consilier al lui Adrian Năstase şi al lui Nicolae Văcăroiu, decât cu cea a PNL, al cărui membru este din 2009.

Pleşu, Liiceanu şi alţi intelectuali i-au scris lui Klaus Iohannis. Ce a răspuns preşedintele ales

Mai mulţi intelectuali români, în funtea cu Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu şi Andrei Oişteanu, au publicat, în Revista 22, o scrisoare adresată preşedintelui ales, Klaus Iohannis, în care s-au arătat îngrijoraţi de echipa de consilieri pe care şi-a ales-o. Iohannis le-a răspuns printr-un scurt mesaj postat pe facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite