Politică

articolul anterior articolul urmator

MTO latră, caravana cheltuielilor bugetare trece

19
24 May 2017 15:42:39
Ion M. Ionita
Premierul Grindeanu nu crede în avertismentele de la Bruxelles
Premierul Grindeanu nu crede în avertismentele de la Bruxelles

19 Comentarii

catalin toader
24.05.2017, 16:05:02

De la nasterea ei ca stat modern, Romania a avut o problema care a traversat vremurile si oranduirile sociale - un aparat birocratic slab pregatit si prost platit. (lucru care s-a mentinut si in comunism). De ce au vrut stapanii acestei tari un asemenea aparat, este lesne de inteles - ca sa se poata instapani si mai bine. Aceasta lege poate constitui un lucru bun cu o singura conditie - sa fie insotita de o restructurare reala a aparatului bugetar si mai ales de criterii de eficienta pentru fiecare post si fiecare angajat din sectorul public. Sa-l platesti pe om doar in functie de craca pe care a reusit sa se catere si de nivelul studiilor mi se pare o prostie (sa nu mai detaliem cum s-au obtinut diplomele in aceasta tara in ultimii 25 de ani). In aproape o jumatate de veac traita in Romania, am invatat pe propria piele ca exista un deficit de competenta ceva de spaima lumii in tara asta. Acest lucru e valabil si in mediu privat, dar cel mai toxic este in sectorul public.

+5 (5 voturi)
marius cristian
24.05.2017, 16:34:49

Comentariu considerat abuziv.

Mos Ion Roata
24.05.2017, 17:19:11

Nicio zi fara promovarea platformei tefeliste, asumate pe faţă: austeritate, "logica" bancherilor camatari si a corporatiilor, "famelia" "dezcriminată" ghei! Nu uitaţi de ţigani şi de "bieţii" refugiaţi islamişti, buni şoferi de camion, puitori de bombe şi decapitatori! Altfel cum sa-ti iei scarbavnicul pitac de la "patriotii" si "filantropii" jidaci si neo-marxisti, stii tu care... cei care te plătesc si finanteaza ziarul de Sărindar, Iudă! Şi nu, nu ma adresez lui Radu Iude, sunteti voi mai multe şulfe ponegritoare şi şoroşiste, acolo, in redacţie!

-1 (5 voturi)
Mircea B.
24.05.2017, 17:56:17

Reteta bunastarii pesediste e clara: - triplam salariile bugetarilor - face dracnea intr-o noapte (le are pe astea) o nationalizare totala - devenim toti bugetari - se mai face o triplare generala a salariilor poporului - u-raaaaaaaa !

+1 (5 voturi)
Mos Ion Roata
24.05.2017, 18:27:44

Nu mai departe de ieri, am auzit de la un bancher urmatoarele: ca masurile de austeritate au fost perfecte, ca guvernul Boc-Udrea a facut cel mai bine tarii in ultimii 25 de ani, ca guvernul Şoroş (pardon, Cioloş, nu ma pot abtine) a gresit enorm ca a evitat sa ia din nou sau sa continue masurile de austeritate ale lui Boc (de fapt, ale piratului), ca Grindeanu are noroc acum pentru ca titlurile de stat sunt, deocamdata, cumparate de banci, ca nu e bun consumul pentru ca si sclavii (angajatii) lui vor salarii mai mari si eventual credite preferentiale pe care le iau doar unii de acolo, ca romanul trebuie pus cu botul pe labe si ei nu se vor lasa pana nu vor reusi sa execute politic asta etc. Am sa spun despre ce banca e vorba: beredeaua-gesegeaua! Eu am ascultat siderat si m-am intrebat oare ce vede fiinta aia, cica umana, dimineata, cand isi face freza cu gel in oglinda?

-1 (3 voturi)