Mureşan: Am cerut oficial 110 milioane de euro din Bugetul UE pentru fermierii afectaţi de pesta porcină. Condiţia e ca Guvernul să stopeze răspândirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Siegfried Mureşan. Foto: Eduard Enea.
Europarlamentarul Siegfried Mureşan. Foto: Eduard Enea.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că a solicitat oficial, în Parlamentul European, 110 milioane de euro din bugetul Uniunii Europene pentru a ajuta fermierii români afectaţi de pesta porcină. Acesta a avertizat, însă, că banii vor fi primiţi numai în cazul în care autorităţile române vor declanşa procedurile de stopare a răspândirii virusului.

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a scris joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a cerut în plenul Parlamentului European suma de 110 milioane de euro din bugetul UE pentru ajutorarea fermierilor români afectaţi de virusul pestei porcine. 

„Am cerut oficial în Parlamentul European alocarea a 110 milioane de euro din Bugetul UE pentru fermierii afectaţi de pesta porcină Epidemia de pestă porcină a cauzat până acum pagube de zeci de milioane de euro pentru fermierii români, iar această sumă continuă să crească. De aceea, am cerut astăzi, prin două amendamente, alocarea a 110 milioane de euro din Bugetul Uniunii Europene de anul viitor pentru măsuri privind sprijinirea fermierilor europeni afectaţi de pesta porcină, inclusiv fermierii din România”, a scris Mureşan.

Europarlamentarul PNL a avertizat însă că banii vor fi alocaţi numai dacă se îndeplinesc anumite condiţii şi a solicitat Guvernului să ia măsurile necesare pentru ca fermierii să beneficieze în 2019 de ajutorul european.

„Dar condiţia principală pentru ca aceşti bani să fie alocaţi şi să ajungă la fermierii români afectaţi este ca Guvernul României şi autorităţile române să stopeze răspândirea pestei porcine africane, lucru pe care autorităţile române nu l-au făcut până acum. Cer Guvernului şi autorităţilor române abilitate să aplice de urgenţă măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarelor tocmai pentru ca fermierii români să poată beneficia anul viitor de fondurile europene pe care le-am solicitat”, a anunţat Siegfried Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite