Politică

articolul anterior articolul urmator

Mutare-supriză în interiorul PNL. Ilie Bolojan ar intra în cursa pentru funcţia de şef al CJ Bihor

1
7 Aug 2020 14:47:30
Autor: Radu Eremia
Ilie Bolojan, primarul Oradei. FOTO Eduard Enea
Ilie Bolojan, primarul Oradei. FOTO Eduard Enea

Ilie Bolojan, primarul munciipiului Oradea, ar urma să nu mai candideze pentru un nou mandat în fruntea instituţiei, acesta fiind la un pas de a-şi depune candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor.

„Este posibil să se întâmple acest lucru (să candideze la CJ Bihor şi nu pentru un nou mandat la Primăria Bihor - n.r). În această seară în şedinţa BPJ a PNL Bihor urmează să se stablească exact. Este posibil acest lucru pentru că în economia orasului Oradea Consiliul Judeţean are un rol important. Spre exemplu, in Oradea, aeroportul care ar trebui să ne lege cu lumea şi care este administrat de Consiliul Judeţean, a pierdut zborurile externe de doi ani. Acum, la conducerea CJ se află coaliţia UDMR şi PSD. Un sfert din judeţul nostru este etnic maghiar, iar asta nu e o problemă, însă stânga a fost întotdeuna prezentă şi a avut o prestaţie mediocră. Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi Primăria să claboreze pentru dezvoltarea oraşului Oradea care e locomotiva judeţului este nevoie de o gândire unitară. Nu s-a reusit până acum”, a declarat Bolojan.
 
În cazul în care Ilie Bolojan va fi candidatul PNL Bihor pentru Consiliul Judeţean, la Primăria Oradea va candida actualul viceprimar Florin Birta. 
 
Bolojan este considerat unul dintre cei mai profesionişti aleşi locali din ţară. Liberalul e apreciat inclusiv de social-democraţi. De altfel, Bolojan s-a remarcat şi prin faptul preferă să fie mai rezervat în atacuri politice, fiind mai degrabă adeptul proiectelor pentru comunitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
7.08.2020, 19:29:04

Se schimba smenarii intre ei, cand se umfla prea tare gogoasa trec unul in locul celuilalt. Peste 5 ani, se schimba iar, ca Putin.

-1 (1 vot)