Năstase, la Consiliul Naţional al PSD: Băsescu a transformat FMI în cămătar pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase, la Consiliul Naţional al PSD
Adrian Năstase, la Consiliul Naţional al PSD

Fostul preşedinte PSD Adrian Năstase a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului, că preşedintele Traian Băsescu a transformat FMI într-un "cămătar" pentru România prin faptul că a împrumutat 20 de miliarde de dolari de la FMI, iar datoria externă a crescut de aproape cinci ori în mandatele sale.

"Şi eu cred că trebuie răspuns în războiul de gherilă pe care l-a impus Traian Băsescu României. Am aflat aseară de la Traian Băsescu că ar fi trebuit negociat în alt fel cu FMI şi că el ar putea ajuta la o renegociere. Românii au uitat pare că în 2009, înainte de alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a împrumutat 20 de miliarde de dolari de la FMI, adică o mie de dolari în numele fiecărui român? Aceşti bani vor trebui plătiţi", a spus Năstase, la Consiliul Naţional al PSD.

El a mai spus că datoria externă totată a României a crescut de aproape cinci ori în perioada 2004-2012.

"Au uitat oare (românii - n.r.) că datoria externă totată a României a crescut de aproape cinci ori în 2004-2012, astfel încât ar trebui să spunem clar că Traian Băsescu a transformat FMI dintr-un partener al României în cămătar pentru România", a adăugat Năstase.

Preşedintele Băsescu consideră că negocierea Guvern - instituţii financiare internaţionale a fost "de proastă calitate", care nu dă şanse economiei româneşti, astfel că roagă Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, el punându-şi la dispoziţie experienţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite