Năstase, mesaj pentru colegii care vor să migreze la noul PSD: „Să nu cadă în capcanele pe care le întind diverse sirene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase consideră că posibilitatea ruperii PSD nu este o variantă inteligentă şi le cere colegilor care vor să părăsească partidul pentru noul PSD să nu pice în capcana „diverselor sirene“.

„Pierderea alegerilor prezidenţiale, după ce au existat aşteptări foarte mari, a generat o nemulţumire internă în interiorul PSD-ului care are nevoie de un anumit timp pentru a resorbi în mod evident, şi de data aceasta au apărut la suprafaţa unele dintre tensiunile care de-a lungul timpului s-au acumulat. Eu sunt convins că gestionată cu inteligenţă, perioada asta va putea fi traversată cu bine. Nu cred că este o formulă inteligentă să se încurajeze noi variante, spargeri de partid“, a declarat Năstase, joi seară, la Ateneul Român, citat de Agerpres.

Năstase îi îndeamnă pe foştii săi colegi de partid, să înveţe din lecţiile trecutului. „Să nu cadă în capcanele pe care le întind diverse sirene. Ideea unor reforme permanente, ideea unor noi partide, noul PSD care a mai fost nou de vreo şapte ori până acum, sunt formule care nu pot să ajute decât pe cei din partea cealaltă a spectrului politic şi nu cred că trebuie încurajată", a mai afirmat Năstase.

Apel la înţelepciune

Fostul preşedinte al PSD consideră că în acest moment delicat pentru partid, în contextul înfrângerii de la prezidenţiale, este nevoie de înţelepciune şi nu de scindări sau de excluderi. „Cred că aici, după părerea mea, excluderea lui Geoană şi Vanghelie nu a fost foarte inspirată, chiar dacă ceea ce au făcut ei după aceea a dat apă la moară poate celor care au iniţiat aceste decizii. Nu cred că trebuie duse mai departe aceste lucruri, trebuie gândit din nou la ceea ce înseamnă aducerea la zi a ideologiei partidului, trebuie reorganizate departamentele partidului în coordonarea Consiliului Naţional, astea sunt lucrurile pe care le văd eu din afară. S-ar putea însă ca cei care în interiorul partidului au făcut analize în ultima vreme să găsească poate soluţii şi mai bune. Soluţiile trebuie găsite, nu trebuie încurajate bătăliile pentru rearanjarea scaunelor în jurul mesei", a mai precizat fostul premier.â

Întrebat ce părere are despre eticheta de „partid comunist“ pusă PSD-ului, Adrian Năstase a răspuns că nu doreşte să judece nivelul de inteligenţă al celor care fac astfel de afirmaţii. „Sper că este doar un joc de manipulare, eu îl cunosc de ani de zile. Jocurile acestea de culori, de formule, de stigmatizări mi se par absolut depăşite Sigur, dacă ţin, asta este. Dacă sunt fraieri cei care le ascultă din PSD, e problema lor. Dar eu cred că ei trebuie să-şi vadă de problemele lor, de noile proiecte, de guvernare, de acţiunea politică de revigorare a partidului, să-i lase pe cei care stau pe margine şi le dau sfaturi din alte zone, pentru că în mod evident nu doresc întărirea partidului, ci doresc o anumită fragmentare, pentru ca el să poată să fie cât mai uşor utilizat în viitoare formule politice", a conchis Năstase.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, excluşi din PSD în luna noiembrie, vor pune bazele unui nou partid politic de stânga, care se doreşte o alternativă la PSD. Aproximativ 25 de parlamentari PSD au confirmat că îi vor urma în noul proiect, susţine primarul Sectorului 5. 

Citeşte şi:

Noul PSD prinde contur. Vanghelie: Peste 60 de parlamentari PSD ne vor urma

Mircea Geoană, la Adevărul Live: „Mesajul lui Nuland a fost: «Oameni buni, jucaţi la liga pe care o puteţi juca! America vă este aproape!»“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite