Năstase îi reaminteşte lui Băsescu: "Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul tinerilor din PSD, unde Nicolae Bănicioiu a fost reconfirmat în funcţie, a fost un nou prilej pentru social-democraţi de a face glume şi a aduce acuze actualei puteri.

Citiţi şi:

Bănicioiu a alergat singur şi a câştigat şefia tineretului PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, i-a asemuit pe miniştrii de Finanţe şi al Muncii cu Stan şi Bran, însă, potrivit acestuia, cei doi "nici nu mai sunt cascadorii râsului, sunt cascadorii plânsului".

"Aţi văzut pe Stan şi Bran? Ministrul Finanţelor şi al Muncii ştiu doar «o să» sau «nu s-a discutat încă». Când unul spune «o să» şi celăllat «nu s-a discutat încă» pierdem câte 600 de euro pe secundă". a afirmat Dragnea.

Despre fostul ministru al Internelor, Vasile Blaga, secretarul general al PSD a susţinut că este un exemplu al celor care "şi-a luat-o" de la preşedintele Băsescu.

"Aţi văzut clipul acela: ia de la mama, de la tata, ia de la Băsescu. Nimeni nu mai are curaj să ia de la Băsescu, pentru că aţi văzut ce iese. Ultimul exemplu este Vasile Blaga care şi-a luat-o. Nu avea legătură cu mitingul poliţiştilor, avea legătură cu faptul că nu reuşise să rezolve toată conducerea PD", a spus Dragnea.

Năstase: "Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii"

Următorul la tribună, Adrian Năstase, a reamintit mesajul transmis preşedintelui ţării: "Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii", pe care preşedintele Consiliului Naţional al PSD l-a anunţat în urmă cu un an, la congresul de lansare a candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.

Năstase le-a spus tinerilor social-democraţi că deşi sunt o generaţie de excepţie le revine misiunea de a face curăţenie după Guvernul Boc, însă au un avantaj mare pentru că "adversarul este din ce în ce mai puţin puternic".

"Acest lucru, această responsabilitate vă va reveni în curând. Avem un mare avantaj: adversarul nostru este din ce în ce mai puţin puternic. Aşa este, o să spun adversarul nostru, dar acum s-a ajuns să putem spune duşmanul nostru, Traian Băsescu. Peste ani, eu aş vrea să-i transmit un mesaj lui TB: Traiane nici nu ştii cât de mic începi să fi", a spus Năstase, adăugând că greşelile lui Băsescu au fost "primul şi al doilea mandat".

În 2004, în momentul în care Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale, i-a transmis contracandidatului său: "Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii",

"Traian Băsescu nu o să cadă din cauza conspiraţiei mogulilor, o să cadă din cauza furiei românilor pe care i-a batjocorit. Când tai pensii, tai salarii, când dai palme alegătorilor tăi, când minţi tot timpul, când te cerţi pe stradă, când îţi sacrifici colegii şi prietenii pentru interesul tău personal, când nici echipa ta nu mai are încredere în tine, la ce te mai poţi aştepta?", a mai spus sâmbătă Năstase.

El a făcut şi glume. Năstase le-a explicat tinerilor social-democraţi, adunaţi la congres, de ce nu mai apar glume cu Traian Băsescu şi alţi şefi de stat, cum era înainte, cu preşedintele întâlnindu-se cu Nicolas Sarkozy şi Barack Obama. "Băsescu nu se mai întâlneşte cu alţi preşedinţi. Bancurile trebuie să fie credibile", a spus Năstase.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD le-a spus tinerilor social-democraţi şi un banc despre câţi PDL-işti ar fi necesari pentru a schimba un bec.

"Ca să schimbi un bec, este necesar un membru PDL care să spună că becul nu trebuie schimbat. De un al doilea, care să spună că de fapt PSD şi mogulii inventează faptul că becul ar fi stricat. Un al treilea, care să spună că, dacă becul este stricat, a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor. Este nevoie apoi de un al patrulea, care să apară la B1 şi să explice că problema cu becul este rezultatul unei corupţii ruseşti. Un al cincilea, care să aloce la Ministerul Turismului bani semnificativi pentru o campanie la CNN de achiziţionare de legume. Al şaselea, care să îşi dea demisia, şi de un al şaptelea, care să îl critice imediat pe al şaselea că becul s-a stricat. Mai este nevoie de un al optulea ca să acuze toţi românii în bloc pentru că nu se mai satură de becuri. În fine, e nevoie şi de Emil Boc, care să decidă a doua zi că becurile trebuie reduse cu 25% şi că toţi beneficiarii trebuie să plătească impozit de 50%. Şi nu în ultimul rând, este nevoie de Radu Moraru (moderatorul emisiunii "Naşul" de la B1 - n.r.), care să relateze versiunea corectă a întregii poveşti", a afirmat Năstase.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că "domnul Adrian Năstase" l-a scutit să mai vorbească de Băsescu, de Boc sau de moguli. "Recunosc că m-am săturat de ei toţi şi am înţeles că la toţi le filează o lampă. Asta însă nu ne scuteşte pe noi de obligaţiile de a construi viitorul acestei ţări", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite