Năstase dă târcoale PSD-ului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fireşte că între Adrian Năstase şi Liviu Dragnea sunt mari diferenţe de cultură, de educaţie, de competenţă etc. -- nici nu suportă comparaţii --, însă aroganţa, megalomania, apucăturile satrapice, atitudinea sa visceral-batjocoritoare şi, nu în ultimul rând, arghilofilia îl împing în puseuri cinice de cote paroxistice, transformându-l, astfel, într-un individ cu vervă ineptă, cu ambiţii năuce.

De altfel, după părerea mea, el a fost primul infractor „de lux“ care a ajuns dinapoia gratiilor propulsat de propriu-i absurd -- având în vedere starea justiţiei de atunci (când pârghiile corupţiei puteau fi acţionate lejer) şi judecând lucrurile în parametrii săi morali. Deşi a fost condamnat pentru fapte de corupţie cu gabarit scăzut (grosul fiind mai greu de dovedit, venind, probabil, de la „mătuşa Tamara”), nu Traian Băsescu a fost „inchizitorul“, ci proprii lui argaţi, care l-au lăsat descoperit, refuzând să-i mai asigure spatele -- umiliţi şi istoviţi de cele înşirate mai sus. Or, fără haită, nu mai eşti nimic…

Insolenţa acestui domn, cu înălţimi nărăvaşe de lup moralist, care are impresia că totul i se cuvine şi că poporul român îi este dator, are adesea vigori seismice. În calitate de „arhitector“ al recentei istorii (graţie căruia existăm!), acum transpiră să ne mai salveze o dată -- fie şi împotriva noastră, chiar şi de noi înşine --, încropind un „grup de sprijin pentru PSD”, compătimindu-l pe Dragnea şi ţinând-o langa cu „dosarul politic“. Câtă candoare şi bunăvoinţă...! Poporul e vinovat că nu-i mai vrea.

Ce dosar politic, domnule? Politicienii condamnaţi pentru încălcarea legii (furt, corupţie, evaziune, delapidare etc.) se numesc tot infractori de drept comun, nu condamnaţi politic. Ia justificaţi-vă voi averile! -- atât ale voastre, cât şi ale membrilor familiilor voastre. Ia explicaţi voi poporului cum aţi reuşit să faceţi, de pe poziţii de lefegii, asemenea averi! -- când ţara arată în halul acesta iar românii sunt muritori de foame. Ia povestiţi-le românilor cum se face că voi şi familiile voastre nu aţi apucat drumul „căpşunelor“, aşa cum l-au luat în piept milioane de români pe care îi batjocoriţi şi-i tot împiedicaţi să voteze pentru a nu vă putea da jos din vârful ţării şi a nu ajunge, sau a reajunge, după caz, în puşcării!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite