Politică

articolul anterior articolul urmator

Ne distrugem statul cu ocazia Centenarului?

87
28 Aug 2018 18:45:32
Ion M. Ionita
Toţi oamenii preşedintelui PSD FOTO Inquam / Alberto Groşescu
Toţi oamenii preşedintelui PSD FOTO Inquam / Alberto Groşescu

Festivităţile legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri ar putea marca şi sfârşitul statului pe care generaţia de acum o sută de ani l-a creat cu sacrificiu, curaj şi inteligenţă. Instituţiile şi funcţionarea statului sunt pe cale să se prăbuşească sub loviturile unei „elite“ conducătoare minate de corupţie, incompetenţă şi lăcomie fără margini.

Ce a devenit statul pentru această „elită“? O sursă inepuizabilă de unde îşi extrage averea. O proprietate pe persoană fizică. Un spaţiu în care cei care deţin puterea fac legea, astfel încât să dobândească pentru totdeauna impunitate pentru exploatarea sălbatică a banilor publici.

Corupţie a mai fost în România şi încă la niveluri înalte. Ceea ce este nou, este promovarea prin program politic a incompetenţei în poziţiile cheie de decizie.

Aşa ceva, la asemenea scară nu s-a mai întâmplat. Principiul loialităţii faţă de liderul PSD, Liviu Dragnea, este singurul care contează. Oricât de needucat ai fi, oricât de slab pregătit, jurământul de credinţă faţă de liderul suprem îţi asigură o carieră bănoasă la stat. Câştigarea loialităţii depline a angajaţilor în administraţie este un punct al programului de guvernare, poate singurul, îndeplinit cu succes. Primarii şi consilierii au căpătat salarii uriaşe. Pensiile speciale aşteaptă să le umple buzunarele după retragerea din activitate. Salariile funcţionarilor au explodat. În medie, statul plăteşte dublu faţă de mediul privat.

Cu ce rezultate?

Doar un exemplu. Pesta porcină africană. După ce a devenit clar că flagelul care riscă să lase România fără carne de porc nu poate fi combătut de instituţiile abilitate, ministrul Agriculturii declară că nu avem specialişti! Evident că nu avem într-o administraţie dominată de analfabeţi! În loc să se restrângă zonele afectate de pesta porcină africană, în urma măsurilor luate, numărul focarelor se dublează de la o lună la alta. Când specia porc va dispărea din România, cine îşi va suma responsabilitatea? Nimeni.   Punerea în pericol a securităţii alimentare a populaţiei nu este o problemă pentru cei care conduc România. Cine a vândut porcii a scăpat de probleme, cine nu suportă pagubele.

Epurarea pe care PSD o duce în Justiţie va afecta, în cele din urmă, securitatea socială. După securitatea alimentară, coeziunea socială va fi distrusă în România. Intenţiile anunţate de PSD prin scrisoarea lui Rudy Giuliani  sunt devastatoare. Nu este vorba despre anularea controversatelor protocoale, ci despre relativizarea actului de justiţie. Fie că se ajunge la graţiere şi amnistie, fie că se merge pe revizuirea sentinţelor deja pronunţate, societatea fa fi lovită de o undă de şoc care o va zdruncina din temelii. Cine va mai avea încredere în Justiţie? Şi de ce? Cine va mai face dosare care apoi vor fi anulate prin decizii politice?  

Ce va mai însemna statul pentru cetăţenii care plătesc impozite şi taxe?

Cei care cred în funcţionarea instituţiilor pentru care plătesc impozite nu vor mai avea niciun motiv să se simtă solidari cu acest stat. Politicul a declanşat asaltul final asupra statului român. Corupţia morală a acestei clase politice conducătoare nu poate duce în altă parte. Acţiunea de distrugere a statului s-ar putea să reuşească. De Centenar. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

87 Comentarii

inuendo
28.08.2018, 18:51:07

Da, categoric România va fi distrusă de această monstruoasă coaliție pzd-alde-udmr.

+11 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
28.08.2018, 19:00:36

In Romania nu a existat cu adevarat, nici macar o secunda, democratie, stat de drept, lupta anti-coruptie, legi , constitutionalitate, politica. In Romania exista doar razboiul dintre doua mafii nationale (pesedista si liberal-iohannista) sustinute fiecare de grupari de interese de-afara si din tara si de armate intregi de propagandisti, razboi pentru acapararea puterilor in stat si a butoanelor de la care se sifoneaza banul public..! Cetatenii romani sunt doar..”masa de manevra” pentru cele doua mafii, iar bugetarii din institutiile de forta ale statului ”soldatii” ..! Asa ca, Romania si romanii nu vor cunoaste linistea, legalitatea, constitutionalitatea, normalitaea, bunastarea, progresul si respectul tarilor civilizate, atat timp cat cele doua mafii, PSD si PNL, vor continua sa fie protagonistele scenei politice romanesti, atat timp cat vor continua sa duca acest mizerabil razboi intermafiot mai departe..! Practic Romania risca disparitia ca tara si popor, pentru ca datorita razboiului dintre cele doua mafii si ale efectelor lui, in tara vor mai ramane doar randasii mafiotilor si cei care, din motive de varsta sau sanatate, nu mai pot emigra. Cand se vor stinge si acestia, vor veni..vecinii sa ocupe golul lasat..!

-9 (21 voturi)
_wakki m
28.08.2018, 18:56:45

da, statul va fi distrus poate că asta merită

+3 (7 voturi)
Banan Crudu
28.08.2018, 19:07:50

Statul este distrus...deja. Chiar nu se vede ? A fost...dar nu mai este decât o gaşcă de smintiți, derbedei, hoți şi profitori.

+9 (13 voturi)
ovidiu preda
28.08.2018, 19:38:16

Hibe si nos-talgii de mionita....sper ca ati inteles

-8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (87)

Modifică Setările