Neamţu: România nu este în situaţia de a şantaja Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu, Foto Adevărul
Mihail Neamţu, Foto Adevărul

Preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, îl atacă pe pagina sa de Facebook pe ministrul de Externe Titus Corlăţean, acuzându-l că „ventilează sperietoarea dreptului de veto“.

Titus Corlăţean a afirmat că aşteptările societăţii româneşti faţă de înaltul oficial care va reprezenta România la Consiliul European sunt de a promova fără echivoc interesele României, iar acesta înseamnă inclusiv utilizarea dreptului de veto.

„După ce a fost refuzat de ministrul francez de Externe, fiind dat jos din avion într-un mod umilitor, după ce i s-au refuzat 15 minute la Casa Albă (ca indezirabil), dl Titus Corlăţan ventilează sperietoarea dreptului de veto. Avem noi, astăzi, politică externă? Avem o prognoză pentru bugetul din 2013? Nu. Guvernul face doar campanie electorală şi produce, pe bandă rulantă, declaraţii iresponsabile la adresa Europei“, scrie Mihail Neamţu pe Facebook.

De asemenea, Neamţu acuză Guvernul de incompetenţă şi atrage atenţia că nu suntem în situaţia de „a ne răsti la Angela Merkel (n.r. - premierul Germaniei) pe tema bugetului european 2014-2020“.

„România nu este în situaţia de-a şantaja Uniunea Europeană. Un repetent nu poate sfida un olimpic. Guvernul Ponta, incapabil să propună Parlamentului un buget naţional până la 15 octombrie (aşa cum cere Legea), nu are dreptul moral să se răstească la Angela Merkel pe tema bugetului european 2014-2020. Au neglijat temele europene o vară întreagă, transpirând alături de Oprişan sau Dragnea în furtul de voturi la Referendum. Acum vor să dea lecţii la Bruxelles“, precizează liderul Noua Republică.

Pe 22-23 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu va reprezenta România la Summitul Consiliului European de la Bruxelles, crucial pentru viitorul continentului în următorii ani, întrucât se va schiţa bugetul multianual al Uniunii Europene pe următorii 7 ani.

În timp ce Europa fierbe, politicienii români se ceartă. Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că Traian Băsescu ar trebui să voteze împotriva propunerii preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, privind bugetul UE care ar aduce cu 8 miliarde mai puţin pentru România.

„Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune şi 3 miliarde euro pe politica agricolă, mai puţin decât ceea ce a propus CE", a precizat Ponta.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite