Neamţu:Ponta nu se poate răsti la UE când noi suntem repetenţi la absorbţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu a adus din nou în discuţie plagiatul lui Victor Ponta
Mihail Neamţu a adus din nou în discuţie plagiatul lui Victor Ponta

Preşedintele Noua Republică Mihail Neamţu îi cere premierului Victor Ponta, să nu se mai "răstească" la Bruxelles, în condiţiile în care România este "repetentă" la absorbţia de fonduri şi nu are nicio proiecţie a bugetului pe 2013.

Body"Ponta îşi permite să creadă că are acelaşi statut precum David Cameron, care este premierul Marii Britanii, un important centru financiar al lumii. În cazul României, puterea noastră de negociere este foarte mică, iar domnul Ponta, dar şi domnul Corlăţean, ar trebui să-şi amintească de faptul că eşecul lor deplin în încercarea de a trasmite o imagine pozitivă în lume nu poate fi azi urmat de o înmuiere a genunchilor acestor lideri europeni", a spus Neamţu.

Mihail Neamţi a afirmat că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, "după ce a fost refuzat de ministrul de Externe al Franţei, de Casa Albă, poate să meargă undeva în pădurile din Covasna şi să asiste eventual la înmormântarea unor secui, ca să fie sigur că iredentişţii nu ating pământul patriei".
"Altceva nu văd ce poate face, în condiţiile izolării guvernului actual în toată Europa", a spus Neamţu.

Referitor la Victor Ponta, liderul Noua Republică a spus că "din punct de vedere academic, a fost diagnosticat xerox pozitiv, plagiatul său fiind de notorietate internaţională".

"Domnul Ponta trebuie să înceteze să mai fie ireverenţios, incompetent şi chiar isteric (în raporturile cu oficialii UE - n.r.). Ştim că nu ai voie într-un club select să te răsteşti la cei care sunt cu adevărat performanţi, tu fiind repetent la capitolul absorbţiei fondurilor europene şi neavând nici proiecţie bugetară pe 2013 (...) În septembrie, absorbţia fondurilor europene în România a fost zero. Aşa nu poţi merge la Bruxelles, încruntat, răstit, indignat şi să dai cu pumnii în masă", a spus Mihail Neamţu.

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, faptul că preşedintele Traian Băsescu se opune utilizării dreptului de veto de către România în Consiliu, el întrebându-se  ce soluţie are şeful statului care să fie mai inteligentă decât cea exprimată de premierii Cameron şi Rajoy.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite