Neatenţie sau rea-voinţă? Cum promovează Ciolacu un fake news despre preţul testelor pentru coronavirus din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a promovat o informaţie falsă, în scopul său de a ataca Guvernul, pe tema pandemiei de coronavirus, arată Digi24, fiind făcută referire la o fotografie modificată care a circulat în mediul online în România, Republica Moldova, dar şi în mai multe ţări din Balcani.

„Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea acestei pandemii. Nu ei fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât toată Europa. La noi costă 70-80 de euro un test, iar în Germania costă 17-18 euro. Cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi, pentru că românii merg şi se testează singuri”, a spus Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Preşedintele interimar al PSD nu a spus de unde are această informaţie. Potrivit Digi24, una dintre principalele surse ale răspândirii acestei fotografii este Alin Marina, unul foştii oameni de comunicare pe online de la PSD, care anul trecut s-a înscris în Pro România. Victor Ponta anunţa anul trecut pe pagina de Facebook acest „transfer”.

Potrivit sursei citate, postarea publicată duminică de el a strâns 1.500 de reacţii, peste 7.500 de share-uri şi sute de comentarii, majoritatea în care i se spune că ce a publicat este o informaţie falsă, dar postarea era activă şi după două zile.

Citeşte aici întreg articolul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite