Negrescu, despre PNRR: Pare o acceptare din milă, pentru un guvern din aceeaşi familie politică care a eşuat dramatic în a gestiona pandemia şi vaccinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Victor Negrescu  FOTO Facebook Victor Negrescu
Eurodeputatul Victor Negrescu  FOTO Facebook Victor Negrescu

Victor Negrescu, eurodeputat PSD, susţine că aprobarea PNRR are loc doar pentru faptul că guvernarea Cîţu este una care are partide din familia popularilor europeni, adică exact grupul din care face parte şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În ultimul ceas, printre ultimele state europene, avem în final un plan acceptat. România merita mai mult. România putea mai mult. Uitându-mă la mesajele transmise de preşedintele Comisiei Europene, pare o acceptare din milă, pentru un guvern din aceeaşi familie politică, care a eşuat dramatic în a gestiona pandemia şi campania de vaccinare. Dovada acestui lucru este insistenţa cu care s-a punctat nevoia de a implementa reformele anti-sociale incluse în PNRR, deşi guvernarea de dreapta nu avea niciun mandat să asume în numele românilor aceste măsuri pentru mulţi ani de acum încolo. Să nu uităm că PNL şi USR au pierdut luni bune pentru România în tot acest proces. Doar la final de an o să vină primii bani deşi majoritatea statelor europene au cheltuit deja avansul şi se pregătesc de o nouă etapă în implementarea planurilor lor”,  a scris pe pagina sa de Facebook eurodeputatul PSD, Victor Negrescu. 

Social-democratul menţionează mai multe lucruri asumate în PNRR, cum ar fi creşterea unor taxe, dar şi îngheţarea pensiilor. „În ce măsură îngheţarea pensiilor şi blocarea legii pensiilor actuală va ajuta populaţia României deja îmbătrânită să aibă speranţa unui viitor mai bun şi cum va afecta acest lucru consumul care a fost elementul central în dezvoltarea economică a României din ultimii ani? Propunerile făcute de Guvernul de dreapta sunt clar anti-sociale”, susţine reprezentantul PSD. 

De asemenea, Victor Negrescu susţine că aprobarea PNRR este una care ţine cont doar de apartenenţa guvernanţilor din România la familia PPE, adică familia din care face parte şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Aşa cum estimam, astăzi a fost doar un exerciţiu politic de imagine făcut de un preşedinte de dreapta al Comisiei Europene supărat că partidul său a pierdut alegerile în Germania şi că îşi termină mandatul fără speranţa de a continua în această postură. Liderii PNL s-au băgat şi ei în poză pentru a marca o dreapta politică în derivă şi în pierdere de viteză la nivel european”, a conchis Negrescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite