Negrescu: UE nu trebuie să lase pe nimeni în urmă. UE trebuie să se preocupe de fiecare cetăţean, de la Constanţa, Bruxelles sau Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Negrescu
Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a afirmat, joi, la Constanţa, că Uniunea Europeană (UE) trebuie să fie capabilă să ofere prosperitate în toată Europa, în toate statele membre şi nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, preocupându-se de fiecare cetăţean, fie că acesta trăieşte la Constanţa, Bruxelles sau Madrid

Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul European din România a uorganizat joi, la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, o nouă ediţie a ”Consultărilor cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a spus în discursul său că Uniunea Europeană trebuie să fie capabilă să ofere prosperitate în toate statele membre.

“Uniunea Europeană trebuie să fie capabilă să ofere prosperitate în toată Europa, în toate statele membre, în toate zonele din statele membre. Acest mesaj este unul foarte important, care subliniază încă o dată ceea ce vrem noi să facem pentru preşedinţie (n.r. preşedinţia Consiliului Uniunii Europene). Mai exact, faptul că vrem să transmitem un mesaj zicem noi care trebuie reamintit tuturor partenerilor noştri europeni: Uniunea Europeană nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, Uniunea Europeană trebuie să se preocupe de fiecare cetăţean fie că acesta trăieşte la Constanţa, Bruxelles, Madrid sau Bucureşti. Nu contează că trăieşti într-un oraş mai mare sau mai mic, o localitate care este mai bine conectată sau o localitate care nu este la fel de bine conectată. În definitiv este foarte important pentru noi să găsim mijloacele prin care aceste discrepanţe pot fi reduse”, a afirmat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

El a menţionat că aceste consultări reprezintă o invitaţie la dialog pornind de la percepţia oamenilor despre Uniunea Europeană, de la avantajele oferite de apartenenţa la UE.

Victor Negrescu a precizat că trebuie să ne reamintim că de când a aderat la Uniunea Europeană România a cunoscut o dezvoltare economică, o creştere a puterii de cumpărare, a obţinut drepturi şi libertăţi importante.

Conceptul „Consultărilor cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“ se bazează pe interacţiunea constantă dintre reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, experţi şi public.

„Consultările cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 şi au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite