Nelu Tătaru şi Horaţiu Moldovan, numiţi consilieri onorifici ai premierului. Adrian Gheorghe, revocat din funcţia de la CNAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Premierul Florin Cîţu i-a numit în calitatea de consilieri onorifici ai prim-ministrului pe Nelu Tătaru, fost ministru al sănătăţii, şi pe Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Nelu Tătaru.

În iunie, Nelu Tătaru anunţase că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Partidului Naţional Liberal. Fostul ministru al sănătăţii din guvernul Orban, şef al organizaţiei PNL Vaslui, spunea că are încredere că actualul premier poate fi omul soluţiilor. 

Tot în funcţia de consilier onorific al premierului a fost numit şi Septimiu-Rareş Szabo, expert care a lucrat cu fostul ministru Cristian Ghinea la Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

Pe de altă parte, Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate. Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Alţi trei secretari de stat au fost demişi din funcţie de la Investiţii, Dezvoltare şi Educaţie.

Este vorba despre Marius-Mihai Vasiliu, care a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, de Călin-Claudiu Bădiu, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi de Gheorghe-Radu Szekely, secretar de stat la Ministerul Educaţiei. 

Toate aceste decizii au fost publicate joi în Monitorul Oficial. 

Tot joi, prefecţii şi subprefecţii USR PLUS au fost demişi prin hotărâre de guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite