Politică

articolul anterior articolul urmator

Nelu Tătaru: O parte a eşichierului politic a ţinut să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor

2
13 Jul 2020 11:35:50
Autor: News.ro
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, sursa foto: gov.ro
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, sursa foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni, că o parte a eşichierului politic a făcut declaraţii în sensul bagatelizării efortului din ultimele trei luni pentru limitarea pandemiei şi s-a grăbit să ”recomande politic anumite idei care s-au perpetuat”, adăugând că politicienii respectivi au ţinut ”să acapareze un punctaj politic”.

”Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei care s-au perpetuat, bagatelizarea efortului care a fost, de peste trei luni de zile, precum şi neîncrederea în existenţa virusului. Poate că noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul ţării noastre nu sunt subiectivi, sunt obiectivi şi vor lua decizii în privinţa noastră”, a declarat, luni, la Galaţi, ministrul Sănătăţii.
 
Întrebat la cine se referă când spune că s-au grăbit să recomande politic anumite idei, Tătaru a precizat: ”La o parte a eşichierului politic, care a ţinut să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedaţi sau pe un corp medical care, în momentul acesta, dacă vreţi să vă spun sincer, îi văd deznădăjduiţi pentru o muncă ce, nu numai că nu a fost apreciată, dar chiar se calcă pe acea muncă, forţând şi efortul şi răbdarea lor”.
 
Întrebat dacă este de părere că legea carantinei va trece de Parlament, Tătaru a afirmat: ”Eu cred că legea carantinei va trece, că nu-şi va pemite nimeni în acest moment să vicieze o evoluţie care ar trebui să fie normală. Avem o vară care ar trebui să fie cu o viaţă cvasi-normală, chiar dacă normală. Vom trăi cu persistenţa unui virus, chiar dacă la o prezenţă subliminală, dar haideţi să ajungem la momentul acela”.
 
Legea carantinei a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi se află în dezbatere la Senat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

leuldinpanjshir99
13.07.2020, 11:40:54

Si astfel, multi românași verzi, din daci liberi au ajuns infectați cu COVID. Sau cu furtunul pe meclă. Sau in sicriu sigilat. Cadou de la Ciuma Roșie si acoliții din politica si din mass-media. Si de la slugoii lor din CCR si de la Avocatul Poporului.

+1 (1 vot)
pathfinder
13.07.2020, 12:32:45

Toti aia enumerati de tine-s conserve muscale.