Politică

articolul anterior articolul urmator

Neruşinarea lui Gabriel Oprea e fără leac

33
2 Dec 2015 02:53:40
Mircea Morariu
Gabriel Oprea a demisionat FOTO Mediafax
Gabriel Oprea a demisionat FOTO Mediafax

Duminică dimineaţă, într-o emisiune la PRO TV, actualul preşedinte al PSD, dl. Liviu Dragnea, a furnizat propria lui explicaţie, probabil şi cea a partidului domniei-sale, în legătură cu motivele demisiei fostului premier Victor Ponta şi a guvernului condus de acesta. Mai exact spus, dl. Dragnea a vorbit despre motivele imediate ale acestor demisii.

Motive legate de protestele străzii provocate de tragedia de la Clubul Colectiv din seara de 30 octombrie, de emoţia publică produsă de aceasta, de refuzul vicepremierului Gabriel Oprea de a-şi da demisia. O demisie în schimbul căreia, crede dl. Dragnea, strada ar fi înţeles, ar fi fost dispusă să cedeze, protestatarii să se retragă în case, toată lumea să fie mulţumită, inclusiv dl. Ponta şi PSD căci ar fi rămas pe mai departe la guvernare. Nimic mai fals. Şi nimic mai în spiritul d-lui Dragnea cu care minciuna stă cam demultişor la aceeaşi masă.

E cum nu se poate mai clar că dl. Dragnea, deloc prost de felul său, nu e defel dornic să meargă mai departe cu analiza şi să ajungă la cauzele profunde ale protestelor. Tocmai fiindcă aceste cauze nu îi sunt defel convenabile. Nici domniei-sale, nici PSD-ului. Nici în prezent, nici în viitor. Incendiul de la Clubul Colectiv şi lanţul de vinovăţii ce l-au făcut posibil, corupţia endemică şi delăsarea care s-au aflat în spatele lui, vinovăţii şi corupţie ce au tot sporit în ultimii 25-26 de ani, depăşindu-le cu mult pe cele din comunism sunt cele au determinat protestele din seara zilei de 3 noiembrie, la fel cum au determinat în bună parte şi manifestaţiile publice din zilele următoare.

 E foarte adevărat. Într-o primă instanţă, cei ce au ieşit în stradă la începutul lunii noiembrie i-au spus premierului Victor Ponta şi guvernului condus de el, nu doar „aiasta nu se poate, Maiestate”, ci şi „aşa nu se mai poate, Maiestate!”. Pentru ca, mai apoi, să se adreseze întregii clase politice cu exact acelaşi mesaj. Protestele de la începutul lunii noiembrie nu au fost nicidecum doar anti-Ponta, anti-PSD, anti-UNPR, anti-Piedone, ci au vizat întreaga încrengătură politică putredă a României, caracterul ei mâlos şi stătut, incapacitatea sa de a trece dincolo de interesele personale şi de partid, jocul fetid al nesimţirii şi al dispreţului practicat de mai bine de 25 ani, indiferent de epifaniile lor repetate, şi de PSD, şi de PNL, şi de PDL, şi de UNPR, şi de parlamentari, şi de aleşii locali. Ba chiar şi de preşedinţii succesivi ai României.

Spusele d-lui Dragnea, adevărurile parţiale conţinute în ele l-au deranjat din cale afară pe generalul Gabriel Oprea. La fel cum au deranjat şi partidul său de strânsură. O probează comunicatul de o totală lipsă de ruşine, revoltător prin însuşi faptul că a fost emis de respectivul partid. Un comunicat care vrea să ne convingă, luându-ne de fraieri, că izmenele generalului Copy Paste, protector şi stimulator al plagiatorilor cu epoleţi, ar fi cum nu se poate mai curate şi mai uscate. Or ele sunt din cale afară de urât mirositoare. Cu toate acestea, dl. Oprea şi nenumăratele lui ordonanţe din partid vor să ne convingă că generalul Izmană nu avea nici un motiv să demisioneze din guvern căci nu avea nici o vină în cazul tragediei de la Colectiv.

Fără doar şi poate generalul Oprea şi scribii lui mint. Haosul şi corupţia de la nivelul ISU Bucureşti cad, cum nu se poate de direct, şi în sarcina fostului demnitar. Care era, ne amintim bine, ministru de Interne, răspunzător şi de pompieri pe care într-un text de Ziua Naţională în care mai degrabă îşi dă cu tix peste murdăria personală dl. Oprea zice că i-a apărat. Dl. Oprea era  deoppotrivă şi vicepremier răspunzător de problemele legate de securitatea naţională. Incendiul de la Clubul Colectiv, şi iarăşi nu suntem deloc amnezici când spunem asta, a provocat multe dezvăluiri legate de vulnerabilităţile diverselor clădiri, din Bucureşti şi din ţară, clădiri destinate unor activităţi publice. Vulnerabilităţi ce ţin de securitatea naţională de care se făcea că ar fi fost responsabil dl. Oprea. Un individ care, cu numai câteva zile înainte de căderea guvernului Ponta, îşi justifica repetatele folosiri ale coloanelor oficiale tocmai prin calitatea sa de vicepremier răspunzător de securitatea naţională.

Gabriel Oprea, tablagii, nicolicii şi loteristele care îl înconjoară şi care îi creează generalului fără onoare şi plin de sine iluzia că ar mai putea reprezenta ceva în România de azi ori din viitor, ceva mai mult decât subiect şi obiect de dispreţ, se mai autoamăgesc într-o privinţă. În aceea că românii ar fi uitat că tragedia de la Clubul Colectiv a avut un prolog. Acela al sfârşitului nedrept al tânărului ofiţer Bogdan Gigină, accident în producerea căruia dl. Oprea are vini pentru care nici nu a predat decontul, nici nu a plătit. Încă. E vorba despre vini care s-au amplificat din punct de vedere moral în zilele de tăcere laşă ale generalului Izmană.

Comunicatul UNPR dat publicităţii luni seară dovedeşte cu vârf şi îndesat că neruşinarea liderului UNPR e fără leac. Şi că lăsarea lui la vatră, eliminarea din viaţa publică şi politică a României, obligatorii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Radu Mircea
2.12.2015, 05:10:32

# Mircea Morariu Generalul interesului national trebuia debarcat de mult domnule Morariu , dar cine s-o faca ??? La finul Ponta nu trebuia sa avem pretentii fiind din acelasi aluat , Basescu s-a servit de el si adunatura lui in schimbul unor stele nemeritate si ridicole , acum dupa un obicei mai vechi ''onoarea interesului national'' ii dicteaza sa sustina guvernul Ciolos uitind de cumetrii si coterii anterioare . Stimulat de o cariera militara fara egal de la Alexandru cel Mare incoace , personajul a ajuns chiar sa se creada indispensabil (fara nici o aluzie la ''specialitatea'' lui Oprea ) conducerii acestei tari care drept recunostinta ar trebui sa-i asigure girofar si antemergator pe viata . Ma astept ca de sub privirea crunta , de om serios sa aud din gurita lui taiata dur , ca un fir de ata , nemuritoarele cuvinte ale lui Scipio Africanul : '''Patrie nerecunoscatoare nu vei avea nici macar oasele mele ''' . Asta din urma un general roman veritabil , invingatorul lui Hanibal , alt general 100% . Ptiuuu...drace ... Cu atitia generali mi-e groaza si sa inchid un ochi , de frica cosmarurilor militare ...

+14 (18 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.12.2015, 07:46:50

"Gabriel Oprea, tablagii, nicolicii şi loteristele care îl înconjoară..." Mi-a placut..! Sugestiva si "pitoreasca" enumerarea ..cocalarilor respectivi :) Ca asta sunt cu totii..Niste cocalari..bugetari..! (Obs - nu ..vanez greseli de scriere sau de transcriere niciodata, Toti gresim. Exista insa la finalul primului paragraf o neconcordanta (de nume), care i-ar putea baga in ceata pe..netezii trompeti pesedisti, peuneristi)

+5 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.12.2015, 08:24:41

As vrea sa mai aduc in discutie inca un..produs peunerist - ministrul Petre Toba. Ceea ce nu se stie (sau, daca se stie, nu se spune de catre fanii spilhoznicului nostru presedinte teuton), e faptul ca prezenta militianului plagiator in guvernul Ciolos e rezultatul negocierilor intre Gabriel Oprea si Klaus Iohannis (mai precis, Dan Mihalache, "Teutonul Atomic" fiind doar un simplu figurant cititor de promptere si si fituici). Asta e si motivul pentru care, escrocul imobiliar (dovedit ca atare in doua procese) cocotat in scaunul de la Cotroceni de catre mafia penelista , desi pana cum se arata foarte..oripilat de plagiatul lui Ponta, gaseste plagiatul lui Petre Toba (zis si "Apud-ul smenarilor camuflati in..uniforme de politisti") cat se poate de..ok..!

+3 (9 voturi)
Sorin Barbul
2.12.2015, 10:56:07

Scurt, concis și la obiect, Mircea. O analiză excelentă, incisivă și perfect argumentată. Când nu intervine „factorul perturbator” Băsescu, analizele dumitale sunt cel mai adesea excepționale.

+6 (8 voturi)
Mel3
2.12.2015, 11:45:18

Nici vorbă că Oprea e vinovat de toate: și de moartea motociclistului-polițist, și de cei 60 de morți arși de la Colectiv, și ca atare și de căderea guvernului Ponta. Adică mai exact e vinovat că bietul om nu s-o prins de atâta lucru că de când o descins la noi unul pe nume Hans Klemm, nu mai e de glumă... Asta așa, ca simplă observație: adică înainte de-a veni ăsta la noi, parcă nu se cădea așa ușor și la țanc (bașca mortal) dupe motociclete, nici nu ardeau oamenii de-a valma, și nici nu picau guvernele la grămadă cu parlamentele și cu toate partidele - adică cu toată democrația și așa plăpândă dupe malurile Dâmboviței. Liebe Grusse!

-11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările