Nervii la pământ ai doamnei Firea şi şansele electorale ale Opoziţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tare rău trebuie că a ajuns să stea cu nervii primăriţa generală a Capitalei, ‘’duamna”Gabriela Firea-Pandele ot Bacău de vreme ce într-o emisiune de televiziune la care participau d-na Alina Gorghiu şi dl. Dan Barna a început să îi trimită de acasă sms-uri dojenitoare fostei preşedinte a PNL. Fiindcă- ce să vezi?- aceasta vorbeşte despre candidatura unic al Dreptei, a domnului Nicuşor Dan.

Oare ce ar vrea căpşorul insei? Să o sprijine pe ea la Primărie doamna Gorghiu? Nu că respectiva ar fi ea însăşi cine ştie ce lumină.

E adevărat, doamnei Firea nu îi merge în ultima vreme tocmai bine. Înregistrează insucces după insucces, încasează pumn după pumn şi toate astea nu sunt deloc de bun augur pentru încercarea ei de a-i mai păcăli o dată pe bucureşteni din cauza naivităţii cărora fosta ziarista insipidă de la TVR şi, mai apoi, de la Antenele voiculesciene a ajuns să se cocoaţe în fotoliul de primar general al Capitalei. Unde preţ de patru ani nu a făcut nimic. Doar planuri din cuţite şi pahare. Şi unde a generat şi patronat scandaluri după scandaluri, abuzuri dupp abuzuri, ticăloşii după ticăloşii.

Nu mai departe decât în ultima vreme, doamna Firea a fost în situaţia de a afla că nu i-au ieşit manevrele în urma cărora ar fi urmat să umple bulevardele şi străzile bucureştene cu “turcismele’’ prezentate drept troleibuze şi tramvaie ultimul răcnet. De altfel, respectivele manevre ca şi altele cu multe zerouri ar cam trebui luate la cercetat şi nu oricum, ci  cu multă atenţie de forurile de control îndreptăţite fiindcă prea lasă locul unor bănuieli că ceva nu e tocmai chiar foarte curat la mijloc.

Nu i-a ieşit lui madame Pandele nici încercarea  de a deschide cu forţa Teatrele bucureştene şi aceasta în ciuda slugărniciei fără margini a directorilor cu spinări de gumilastic cu care au fost procopsite respectivele instituţii. Doamna Firea a pierdut procesul ce i-a fost intentat de actriţa Dorina Lazăr pe care acum vreo trei ani a demis-o abuziv de la conducerea Odeon-ului şi firesc ar fi să fie obligată să îi plătească din buzunarul propriu salariile retroactive pe care primăriţa ar vrea să le achite din taxele şi impozitele “fraierilor” pe care speră să îi mai ducă de nas şi în septembrie, atunci când se pare că vor avea loc alegerile locale. Că nu de tupeu duce lipsă arivista în chestiune. Ci de bun simţ, de minte şi de respect faţă de lege şi ideea însăşi de legalitate În plus se înmulţesc indiciile că doamna Gabriela Firea nu este chiar pe placul tuturor pesedeilor şi că unii dintre aceştia nu sunt tocmai foarte dispuşi să o susţină trup şi suflet în viitoarea campanie electorală. S-au cam săturat de mahalagisme marca Firea şi marca Olguţa, două cetăţene care, dacă am trăi într-o Românie normală, şi-ar umple vreme cerându-şi una alteia cel mai modern şi mai practic model de şorţ. Şi, colac peste pupăză, după ce a trăit cu iluzia că dl. Nicuşor Dan ar putea să nu mai fie susţinut de liberali în cursa pentru Primărie, doamna Firea află că lucurile nu stau deloc astfel.

Indiscutabil, înlăturarea doamnei Firea nu doar de la Primăria Capitalei, ci chiar din viaţa politică a ţării se impune să reprezinte pentru Dreapta ceea ce se cheamă ‘’prioritate zero’’. Sus-numita este, indubitabil, o individă toxică, toxicitatea ei fiind comparabilă cu aceea a puşcăriaşului Dragnea Nicolae Liviu. Cel care fentează legea chiar şi din celulele de la Rahova. Numai că nu ajunge ca dl. Nicuşor Dan să câştige Primăria Capitalei. Liberalii şi useriştii trebuie să îşi adjudece şi cât mai multe primării de sector şi un număr majoritar de locuri în Consiliul general al Capitalei.

Deocamdată, lucrurile nu merg tocmai aşa cum ar trebui să meargă în negocierile dintre liberali şi userişti. Preşedintele USR, Dan Barna, continuă să spere că ar putea negocia ca de la egal la egal cu peneliştii parcă ignorând diferenţa din sondaje dintre cele două partide. Dl. Barna dă semne că nu ar fi înţeles din întâmplările din toamnă că cererile maximaliste nu duc la nimic. Pe de altă parte, nici preşedintele PNL, dl. Ludovic Orban, nu se află în situaţia de a putea ceda la nesfârşit. Unii penelişti, în frunte cu prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, au înghiţit cu greu găluşca cu Nicuşor Dan candidat la Primăria generală. Greu de presupus că vor admite să cedeze şi, nici mai mult, nici mai puţin, decât trei ipotetice primării de sector  useriştilor zgândăriţi fiind în orgoliile lor şi de cei de la PLUS.

Dacă într-adevăr la pasă de Capitală, de bucureşteni şi dacă într-adevăr doresc neutralizarea PSD, cei aşa-zişi de Dreapta au obligaţia să se coaguleze. Şi să facă astfel încât chiar din primele luni petrecute la Primăria generală a Capitalei, mandatul d-lui Nicuşor Dan să se arate a fi unul de succes.

Ar fi un semn de bun augur şi pentru alegerile parlamentare.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite