Politică

articolul anterior articolul urmator

Nesimţitul domn Dragnea

38
5 Nov 2013 17:58:19
Manuel Stănescu

În general, evit să nominalizez oameni politici. În ultimii 20 de ani am auzit atâtea vorbe despre democraţie, stat de drept şi de capacitatea respectivilor de a conduce destinele acestei naţiuni, încât atunci când aud de politică fug ca dracul de tămâie.

Dar bătaia de joc a domnului Dragnea cred că merită un răspuns mai ferm. Ziariştii or fi ei cum sunt în general, dar au şi zile bune. Şi o zi bună a fost atunci când l-au întrebat pe prea-măritul paşă de România, Liviu Dragnea, ce o recomandă pe Ioana Maria Ardelean, şefa Serviciului Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru postul respectiv. Zâmbind şăgalnic pe sub mustaţă, domnul respectiv ne-a mărturisit din vârful buzelor: „vocea şi talentul”.

Românul, obişnuit cu hazul de necaz, a declanşat ironiile, că doar atât i-a mai rămas. Respectiva domnişoară, un adevărat talent al muzicii populare, a declarat chiar ea cu ceva timp în urmă că „am stat şi m-am întrebat: când sunt eu cea mai fericită? Şi am înţeles: cea mai fericită sunt atunci când le cânt oamenilor”.

Trecem peste introspecţiile filosofice ale respectivei, care probabil a avut, între timp, o revelaţie de-a dreptul mistică, o voce spunându-i că va atinge un nou nivel de fericire când va alerga corupţii pe culoarele ministerului, supravegheată îndeaproape de incoruptibilul domn Dragnea. Pe mine mă deranjează reacţia opiniei publice la bătaia de joc a sus-numitului.

Pentru că în orice ţară cu oarecare conştiinţă civică, respectivul era alungat cu pietre din orice funcţie publică. Domnul Dragnea îşi permite să ironizeze şi să sfideze o naţiune întreagă, într-o ţară în care medicii sunt în stradă, că nu au „vocea” Ioanei Ardelean, în care profesorii sunt în stradă, că nu au „talentul” ei, iar tinerii demonstrează paşnic de săptămâni întregi, cerând nu vreun radicalism ecologic, cum se grăbesc să remarce toţi pescuitorii în ape tulburi, ci oameni politici responsabili şi, mai ales, incoruptibili.

Oricum, tinerii noştri nu vor demonstra paşnic prea mult timp; jandarmeria pedepseşte aspru orice picior coborât de pe trotuar pe caldarâm, cerând cu bulanul legitimarea imediată a infractorului. Asta într-o ţară în care grupările mafiote se răfuiesc cu pistoale şi bombe instalate sub maşină, în care se fură pădurile de e vizibil şi de pe staţia orbitală sau se dă cep la conductele cu ţiţei fără să clipească nici un domn cu epoleţi.

Un sfat pentru domnul Dragnea, că nu-mi permit să-i cer să-şi dea demisia: citiţi puţină istorie. Veţi descoperi că au căzut de pe cal şi şi-au frânt oasele călăreţi mult mai vajnici decât domnia ta, care aveau impresia că au montat şaua atât de bine, încât oricâţi pinteni dai sărmanului bidiviu, nu o să îndrăznească să te arunce.

am stat şi m-am întrebat: când sunt eu cea mai fericită? Şi am înţeles: cea mai fericită sunt atunci când le cânt oamenilor”,

Citeste mai mult: adev.ro/mvr0x1

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

gogu58
5.11.2013, 18:03:44

Parca le-a luat Dumnezeu mintile

+18 (22 voturi)
Paun Al
5.11.2013, 18:19:07

Gogu , Dumnezeu le-a dat lor minte ( D-lui Dragnea in cazul nostru) si ei o folosesc foarte bine in interesul lor . Noi nu avem minte !!!! Noua ne-a luat-o Dumnezeu !!!

+22 (26 voturi)
gogu58
5.11.2013, 18:25:04

Nu stiu ce sa zic, dar politicieni parca incearca totul ca sa ne scoata in strada.

+16 (22 voturi)
Paun Al
5.11.2013, 18:14:36

Eu cred ca il nedreptatatit pe dl Dragnea ...))) Ca daca ar fi o exceptie , sa zicem. Dar e plin parlamentul, ministerele , agentiile , consiliile judetene si locale , primariile .. de rudele , amantele , prietenii "politici"... ai celor ce au luat puterea . Si la ce v-ati fi asteptat de la dl Dragnea , cand omul nu se cramponeaza de reguli, de principii morale ...? Are doar interese pe care si le rezolva fara scrupule , fiind la putere . Eroarea pe care o fac multi este sa considere ca sistemul e acceptabil , e bun si ca mai exista d-alde dl Dragnea care-l strica . Sistemul politic , administrativ este corupt , clientelar ...pana la femeia de serviciu .

+13 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.11.2013, 18:32:31

Dragnea e mai mult decat nesimtit..! E pesedist. -Ori, asta inseamna ca-i mincinos, infractor si, fara sa exagerez de loc, tradator de neam si tara..! Ca infractor, s-a remarcat in primul rand, prin jefuirea sistematica a bugetului de stat, prin intermediul firmei de casa Tel Drum S.A. A pus un pic umarul si nevasta-sa, Bombonica. -Apoi, conform dosarului penal ,e unul dintre principalii autori ai fraudelor electorale ,de la referendum, cand, facand-o pe-a Dumnezeu, a inviat mortii si i-a convins sa voteze "Da", pentru demiterea singurului om care mai incurca USL-ului socotelile bolsevice , presedinteleTraian Basescu. -Tot Dragnea, a reusit dificila performanta sa-l plimbe pe adormitul Antonescu prin Teleorman si sa-l pricopseasca cu un scaun in Senat. -Si tot Dragnea, a adus in premiera in camera deputatilor, primul inel, cu ombilic, cu secretara , cu tot. A afirma ca Dragnea e nesimtit, e un lucru aproape insignifiant, avand in vedete caracterul lui, care poate fii defiinit ca unul apartinand unei de secaturi umane..! Adica, parlamentar si ministru pesedist..!

+15 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările