Nevoia de decenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinţa coaliţiei de guvernare de a deţine controlul total este îngrijorătoare. Lipsiţi de o minimă cultură politică, cei din PSD confundă democraţia cu totalitarismul.

Combinaţia de violenţă verbală, lipsă de bun-simţ şi scandal, pe de o parte, şi răspândirea fricii în rândul populaţiei, manipulare emoţională şi victimizare, pe de altă parte, au devenit instrumentele favorite ale propagandei politice ale PSD.

Victimizarea este acum cartea câştigătoare a PSD. A fost cartea câştigătoare pentru multe partide şi mişcări politice care s-au dovedit catastrofale pentru ţările lor.  Lupta împotriva inamicului din interior vândut străinilor este, periodic, soluţia favorită a regimurilor totalitare pentru a câştiga controlul asupra puterii. Este ironic, totuşi, că tactica aceasta este dictată PSD-ului de consultanţi străini.

România e plină ochi de victime politice. Oameni cinstiţi şi săraci ca Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Voiculescu, Ghiţă, Mazăre şi restul sunt victime ale tuturor prigoanelor posibile de la şobolani, stalinişti şi nazişti până la Soroşişti şi proeuropeni. Coaliţia de guvernare ar trebui să îşi schimbe numele în Coaliţia Sfinţilor şi Victimelor de la Putere.

Justiţia a devenit cauza nenorocirilor tuturor oamenilor aceştia neprihăniţi şi patrioţi. Conducătorii noştri au din ce în ce mai mult discursuri specifice cleptocraţiilor africane si nu unei democraţii europene. Pline de bani, controlând executivul şi legislativul, oameni care au fost în poziţii de putere în anii ‘90 sunt acum, sărmanii, victime.

Victimizarea creează polarizare. Noi împotriva lor duce la o împărţire a electoratului avantajoasă pentru PSD. Duce la radicalizarea celor care au votat PSD şi la o demobilizare a celor care îşi doresc normalitate şi bun-simţ. 

Desigur, este iresponsabil că Dragnea răspândeşte la orele de maximă audienţă la televiziuni de casă minciuni şi numeşte românii care nu sunt pro-PSD şobolani şi fascişti. Atacurile repetate asupra celor care nu sprijină puterea ca fiind stalinişti, nazişti, fascişti sunt toxice pentru România, dar eficiente în ceea ce priveşte propaganda politică a unui partid controlat de un om care are nevoie să scape de puşcărie. 

Degradarea rapidă a discursului politic pentru a susţine măsuri care destabilizează statul, dar salvează lideri politici corupţi şi acoliţii lor de la puşcărie are efecte catastrofale pe termen lung.

PSD, ca orice partid controlat de baroni, are nevoie să controleze total puterea. Fără banii de la stat şi fără protecţie împotriva justiţiei, partidul riscă să facă implozie.

Cu un CNA disfuncţional, incapabil de a controla derapajele din ce în ce mai grave ale televiziunilor, cu un CNCD aproape total subordonat PSD-ului şi cu lideri de opinie ai PSD/ALDE extrem de violenţi în limbaj, democraţia noastră se şubrezeşte pe zi ce trece.

Revenirea la normalitate este necesară, deşi dificilă. O soluţie ar putea fi o întâlnire a liderilor politici actuali şi a celor care influenţează opinia publică menită să restabilească un minim standard de decenţă a discursului public în România. 

România ar trebui să fie mai importantă decât orice ambiţie politică, ideologie sau orgoliu. 

Restabilirea decenţei limbajului politic şi public trebuie să devină o prioritate. 

Decenţa, profesionalismul, munca şi cinstea vor întări societatea. România are nevoie de democraţie şi nu de drăgnism. O democraţie meritocratică şi proeuropeană, şi nu un iliberalism agresiv şi pro-corupţie, va duce România spre prosperitate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite