Nica: Marko Attila poate să-şi consulte dosarul doar la Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei, Ciprian Nica, a declarat, marţi, că deputatul UDMR Marko Attila, fugit în Ungaria,  poate să-şi consulte dosarul personal prin avocat la Cameră, dacă dosarul se mai află la forul legislativ ori poate mandata pe altcineva.

Nica a făcut aceste precizări după ce Biroul Permanent a solicitat Comisiei juridice un punct de vedere asupra cererii deputatului UDMR Marko Attila de a i se trimite cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventive, precum şi dosarul său.

El a spus că membrii Comisiei juridice au predat dosarul lui Marko Attila la Biroul Permanent a doua zi după ce acest caz a fost dezbătut în comisie.

„Conform procedurii, a doua zi după ce am avut pe ordinea de zi acest subiect la comisia juridică, noi am predat dosarul, nu mai este nici măcar o copie. E posibil ca dosarul să mai fie la Biroul Permanent, cred că, după legea arhivelor, dosarul să fie la Biroul Permanent şi, prin urmare, mingea este în terenul Biroului“, a spus Nica.

El a mai spus că dosarul nu poate fi trimis la domiciliul lui Marko Attila şi nici în Ungaria unde se află acesta, adăugând că doar o copie după rechizitoriu ar putea să-I fie trimisă la domiciliu.

"Părerea mea este că poate să ia la cunoştinţă ( Marko Attila –n.r.) despre dosar, dacă este la Biroul Permanent. Dacă Biroul Permanent l-a predat mai departe, la Parchet, atunci înseamnă că nu mai este în Camera Deputaţilor. Dar dacă e la Biroul Permanent, atunci Biroul Permanent poate să-I facă o copie cu certificare numai la rechizitoriu. Pentru întreg dosarul de 11 volume trebuie să-şi desemneze un apărător delegat cu mandat şi reprezentare avocaţială poate să consulte dosarul, dar ca să-I dai 11 volume sau cât are dosarul, este mult prea mult", a explicat Ciprian Nica.

El a mai arătat că regulamentul Camerei nu prevede astfel de situaţii. "Regulamentul nu distinge, apar situaţii care nu sunt prinse în regulament", a adăugat Nica.

"Se poate face copie după rechizitoriu Parchetului, dar volumele trebuie studiate aici ori prin apărător ori personal".

Deputatul UDMR, Marko Attila, nepotul lui Marko Bella, a trimis conducerii Camerei o scrisoare în care a solicitat să i se trimită cererea ministrului Justiţiei, privind încuviinţarea arestării sale preventive, şi dosarul său. Marko Attila a plecat în Ungaria exact în ziua în care fusese citat la DNA pentru a fi audiat în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, în care este vizată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite